Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Saptamana aceasta, un tren incarcat cu 198 de masini ale producatorului Jaguar Land Rover (JLR) a sosit la terminalul Koper Car & Ro-Ro, marcand un pas important in cooperarea dintre Luka Koper si JLR. JLR livreaza autoturisme prin Koper inca din 2017, in colaborare cu fabrica partenera din Graz, Austria, insa, de la deschiderea propriei fabrici de productie in Nitra, Slovacia, in octombrie 2018, volumele de export au crescut. Pe langa transporturile obisnuite cu camioanele, masinile vor ajunge acum din Nitra si cu trenul. JLR a ales ruta logistica prin Portul Koper datorita experientei bune legate de manevrabilitatea masinilor de ultima generatie si a vastei retele de servicii de transport auto catre Mediterana si Asia. Volumele sunt exportate in cea mai mare parte in China, cu serviciul saptamanal MOL, in timp ce Marea Mediterana (Grecia, Egipt, Israel, Turcia si Cipru) este deservita de mai multe servicii saptamanale Intra-Med.
Volumul autoturismelor a ajuns la 162.722 de unitati in primele trei luni ale lui 2020, cu o scadere de 4% fata de primul trimestru al lui 2019. Cu toate acestea, activitatile de investitii sunt in plina desfasurare, iar doua dintre acestea au fost finalizate in ultimele luni: noul terminal de acces feroviar dedicat si o dana Ro-Ro, in timp ce se planifica si constructia depozitului suplimentar pentru alte 6.000 de unitati.

Dupa un parteneriat de zece ani in care DHL Supply Chain a devenit parte critica a lantului de aprovizionare a companiei Jaguar Land Rover si a operatiunilor de fabricatie din Marea Britanie, contractul este reinnoit pentru gestionarea lantului de aprovizionare a noii unitati de productie din Slovacia.

In urmatoarea faza a parteneriatului, DHL va sprijini Jaguar Land Rover la adaptarea operatiunilor pentru a atinge excelenta in fabricarea noii generatii de masini premium, personalizate, si in adoptarea electrificarii. DHL si Jaguar Land Rover vor implementa un program de imbunatatiri operationale, de transformare si digitalizare accelerata, pentru a sprijini cresterea pe termen lung si pentru economii semnificative de costuri in urmatorii cinci ani. "Suntem incantati sa extindem parteneriatul cu Jaguar Land Rover si sa acceleram procesul de digitalizare in transformarea lantului de aprovizionare. In urmatorii ani asteptam cu nerabdare sa ajutam Jaguar Land Rover sa livreze solutii remarcabile pe o piata din ce in ce mai complexa si competitiva", a spus Oscar de Bok, CEO DHL Supply Chain.
Investitiile in digitalizare si analiza datelor sunt implementate pentru luarea de decizii inteligente de planificare si gestionare. "Transformam fabricile din Marea Britanie cu ajutorul unei solutii specializate de SC, iar DHL este partener cheie in acest proces. In ultimii zece ani a dovedit ca poate sprijini afacerea pe masura ce evolueaza", puncteaza Ian Harnett, director executiv, resurse umane si achizitii globale, Jaguar Land Rover.