Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producătorul Michelin anunță extinderea gamei de anvelope CrossGrip cu două noi dimensiuni de 480/70R20 și 480/80R26, utile pentru vehiculele industriale, agricole și de manipulare.

Noile dimensiuni sunt potrivite pentru mini încărcătoare, stivuitoare cu furcă și tractoare agricole cu o putere de până la 200 CP.

Designul unic al anvelopei CrossGrip oferă o versatilitate ridicată, care permite utilizarea lor pe drumuri, iarbă și zăpadă pe tot parcursul anului. Acest aspect face parte din categoria anvelopelor compacte Michelin.

În privința tehnologiei, banda de rulare a anvelopei are o adâncime mai mare a canelurilor și un compus de cauciuc nou-nouț, care oferă performanțe optime indiferent de condițiile meteorologice. De asemenea, asigură confort și siguranță pentru operatorii de utilaje, precum și o aderență excelentă pe suprafețele alunecoase, oferind în același timp o protecție adecvată. Aceste caracteristici contribuie la creșterea productivității și a utilizării eficiente a anvelopei.

Anvelopele Michelin CrossGrip permit o manevrabilitate maximă pe suprafețe dure și la viteze mari, datorită structurii radiale. În plus, noile anvelope au o rezistență mai mică la rulare, ceea ce contribuie la optimizarea eficienței energetice a utilajelor, indiferent dacă acestea sunt alimentate de motoare cu combustie internă sau electrică. Astfel, se reduce consumul de combustibil și se mărește autonomia vehiculelor electrice.

Noile anvelope din gama Michelin CrossGrip au trecut printr-un proces riguros de testare pentru a evalua aderența și frânarea pe zăpadă compactă și a obținut certificarea oficială M&S, ceea ce dovedește fiabilitatea și adaptabilitatea acesteia în condițiile de iarnă.

Activitatea de control desfasurata de Politia Rutiera Frosinone a scos la iveala opt manipulari de tahografe in tot atatea vehicule grele. Modificarile descoperite de agenti arata creativitatea cu care sunt ascunse sistemele electronice care controleaza tahografele. Intr-un caz, sistemul era conectat la comutatorul unei lumini interioare din habitaclu. In alte cazuri, actiunile au fost mai traditionale, cum ar fi mersul fara cardul tahograf introdus sau cu cel al unui alt sofer. Sanctiunile au fost destul de grele: o amenda de 1.700 de euro, acordarea unor puncte de penalizare, retragerea permisului de conducere si plangere penala pentru inlaturarea rau intentionata a sistemelor de siguranta si expunerea la accidente de munca.
De asemenea, in provincia Trento, Politia locala a descoperit un alt tahograf manipulat, dar in circumstante diferite si cu rezultate diferite. In seara zilei de 19 mai, agentii au verificat un camion oprit in Provincia 235. Cand agentul s-a urcat in cabina pentru a verifica tahograful, a observat o mica telecomanda langa volan. Cand a fost ridicat, soferul a luat telecomanda si a incercat sa o distruga. Agentii au reusit sa recupereze telecomanda si au dus camionul intr-un centru tehnic, unde au descoperit sistemul electronic care putea controla tahograful, precum si un altul care manipula limitatorul de viteza. La finalul controlului, soferul a primit doua amenzi: una de la 1.737 de euro pentru tahograf si una de la 1.938 de euro pentru limitatorul de viteza, plus retinerea permisului si inaintarea unei plangeri pentru infractiunea de rezistenta la controlul functionarilor publici.