Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Potrivit datelor furnizate de BursaTransport/123cargo, mărfurile postate din şi spre UK au înregistrat vârfuri în noiembrie și decembrie 2020, chiar înainte de Brexit. „Dacă până în octombrie, inclusiv, numărul mărfurilor a fost similar cu cel din 2019 (cu exceptia lockdown-ului din primăvară când volumele au fost mai reduse), în noiembrie s-au înregistrat cu 56% mai multe mărfuri, iar în decembrie cu 86% mai multe decât în anul precedent, deși în mod tradițional volumele în aceste luni erau mai reduse“, arată Raluca Apostolescu, Sales & Marketing Coordinator în cadrul Bursei Transport/123cargo.

Majoritatea mărfurilor publicate pe BursaTransport sunt legate de România. „Este interesant că, în timp ce importurile din UK au avut o evoluție similară cu cea de anul trecut, cu o creștere doar în decembrie de 25%, exporturile din România către UK publicate pe BursaTransport s-au dublat în noiembrie și decembrie față de aceeași perioadă a anului precedent“, punctează Raluca Apostolescu. Creşteri, de până la cinci ori, s-au înregistrat şi în ceea ce priveşte volumele de mărfuri găzduite de la Teleroute pe BursaTransport, atât pe importuri, cât și pe exporturile britanice către Olanda, Belgia, Franța, Germania și Italia.

Prețurile curselor de UK publicate au fost cu 5-10% mai mari în noiembrie şi decembrie 2020, „dar e posibil ca în cadrul discuțiilor telefonice între expeditor și transportator care urmează postării mărfurilor pe bursă să fi existat negocieri intense“. De asemenea, se observă şi în ianuarie tendinţa de a publica prețuri puțin mai mari decât cele de anul trecut.