Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ca urmare a interdicțiilor sectoriale de circulaţie din Tirol, europarlamentarul Markus Ferber a adresat o scrisoare președintelui CE, Ursula von der Leyen, solicitând inițierea procedurilor împotriva Austriei privind încălcarea dreptului comunitar.

În răspunsul său, primit de VerkehrsRundschau, președintele Ursula von der Leyen promite că va lucra la soluții pe termen lung pentru tranzitul alpin, însă nu adoptă o poziție clară cu privire la problema acută a interdicțiilor de circulaţie. „E nevoie de o intervenție decisivă a Comisiei în problema actuală şi acută din Brenner”, şi-a exprimat Markus Ferber nemulțumirea.

El a fost dezamăgit de faptul că CE asistă la încălcările legii în Tirol fără să ia măsuri. „Prin acțiunile lor, tirolienii atacă valorile fundamentale ale UE, respectiv libera circulație a mărfurilor, fără discriminare”, a spus Ferber, care consideră că CE ar fi trebuit să acționeze cu ani în urmă.

În februarie, Camera de Comerț din Bozen (Tirolul de Sud) prezentase un aviz juridic privind interdicția sectorială de conducere în Tirol, scris de expertul în drept european Peter Hilpold. Aceasta a ajuns la concluzia că interdicția de circulaţie sectorială e disproporționată și, prin urmare, ilegală pentru UE. Raportul a fost trimis și Comisiei UE.