Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aska și-a etalat faimoasa mașină zburătoare A5 la Consumer Electronics Show (CES) 2023 în fața tuturor participanților la expoziție și a giganților din industrie prezenți la eveniment.

Compania este prezentă pentru al doilea an ca expozant CES, însă o noutate pentru Aska este faptul că mașina electrică VTOL va primii în curând aprobarea FAA pentru utilizarea acestuia în spațiul aerian public. Guy Kaplinsky, cofondatorul și CEO-ul Aska, a declarat că aprobarea FAA pentru eVTOL-ul său „va veni în decurs de o lună”.

A5 este un VTOL complet electric, principala sa sursă de energie fiind bateriile electrice montate pe vehicul, dar are totuși un prelungitor de autonomie sub forma unui mic motor pe gaz. Acesta susține o autonomie de 250 de mile cu o singură încărcare și poate atinge până la 150 de mile pe oră.

Caracteristica sa emblematică are capacitatea de a merge pe uscat și în aer, având în același timp patru locuri pentru patru pasageri și se consideră o mașină zburătoare de tip SUV.

Aska A5 poate fi disponibilă la prețul de 789.000 de dolari sau pentru precomandă cu o taxă minimă suplimentară de 5.000 de dolari.

Ceea ce separă Aska de alți producători de mașini zburătoare este faptul că oferă o cabină mai mare ce poate găzdui până la patru persoane, un vehicul de dimensiuni familiale care poate sări peste blocajele și aglomerația din trafic.

Aska a prezentat un prototip la CES 2023, dar în curând va fi disponibil pentru utilizatori, precum și comercializarea sa până în 2026. De asemenea, două companii auto cunoscute sunt pe cale să dezvolte mașini zburătoare care să le adauge la flota lor actuală, Hyundai Supernal eVTOL fiind una dintre cele mai cunoscute. De asemenea, Volkswagen, producătorul german de automobile, a dezvăluit recent „Flying Tiger”, o mașină zburătoare complet electrică care poate ajunge până la 200 de kilometri cu o singură încărcare.

Companiile de mașini zburătoare nu sunt tocmai noi, însă concurența constă în aprobarea acestora, care să le pună la dispoziția publicului, cât mai repede posibil. Unul dintre fruntașii în acest caz este Aska cu mașina sa zburătoare A5, care oferă și o experiență rară pentru utilizatori, seamănă cu un SUV în care poate sta o familie de patru persoane, putând fi folosită atât pe șosea, cât și în aer.