Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

După ce plenul Camerei Deputaților din Spania a validat joi, 17 martie, Decretul-lege regal 3/2022, care include acorduri istorice pentru sectorul transporturilor – precum interzicerea încărcării și descărcării de către șoferi sau obligația de a actualiza tarifele de transport la variația prețului carburanților – transportatorii spanioli spun că măsurile discutate în decembrie nu mai sunt suficiente, ca urmare a creșterii neobișnuite a prețului combustibilului. În consecință, Departamentul Marfă al Comitetului Național de Transporturi Rutiere din Spania (CNTC) reiterează necesitatea adoptării de urgență a unor măsuri de reducere a prețurilor la carburanți, fără a se putea aștepta până pe 29 martie, așa cum a insistat în repetate rânduri guvernul. Aceste măsuri au fost deja adoptate de țările vecine.

În cadrul acestei întâlniri cu ministrul s-a cerut, de asemenea, având în vedere situația actuală a prețului carburanților, accelerarea aplicării principiilor Legii lanțului alimentar pentru a garanta că cei implicați în lanțul de aprovizionare nu pot percepe prețuri sub costuri, precum și angajamentul de a publica un raport săptămânal privind variația prețului motorinei, extrem de util în momente ca cele actuale, când prețul carburanților este în continuă schimbare.

În plus, guvernul trebuie să garanteze exercitarea dreptului la muncă al celor care au ales în mod liber să nu se alăture grevei. Anumite acțiuni violente și constrângerile nu pot fi tolerate – constrângere la libera exercitare a activității, punând în pericol viața persoanelor și a instrumentelor lor de lucru. “Condamnăm pasivitatea absolută cu care, în aceste zile, au fost permise tot felul de barbarii, conduse de persoane bine cunoscute, cu unicul scop de a teroriza colegii care nu vor decât să-și câștige în mod legitim existența”, se precizează în scrisoarea trimisă de CNTC.