Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

GIC, fondul suveran de investitii din Singapore, a semnat un acord pentru achizitionarea unui portofoliu pan-european de active imobiliare logistice (Maximus) de la fondurile administrate de afiliati ai Apollo Global Management, Inc., un manager de investitii alternative de top la nivel global, pentru un pret net de aproximativ 950 de milioane de euro. Aceasta achizitie este in conformitate cu strategia GIC de a creste platforma logistica a P3 pe care o detine integral si de a consolida pozitia dezvoltatorului ca unul dintre principalii jucatori de pe piata activelor logistice din Europa.

Acoperind peste 1.000.000 mp de spatii industriale, portofoliul Maximus cuprinde 28 de active logistice, amplasate in principalele centre din Europa, precum Germania, Polonia, Slovacia, Olanda si Austria. Portofoliul va fi administrat de P3 si ii va permite acesteia sa isi dezvolte o pozitie solida in Europa Occidentala. Baza de chiriasi bine diversificata din portofoliu include, printre altele, companii din sectoarele auto, e-mobilitate, distributie, comert electronic si logistica last mile. Este de asteptat ca achizitia sa fie finalizata in primul trimestru din 2020, in functie de conditiile obisnuite de finalizare si de obtinerea oricaror aprobari obligatorii necesare.
„Ca investitor in valori pe termen lung, logistica este in continuare un sector atragator pentru GIC si se prevede ca va continua sa creasca, sustinut de cresterea puternica a comertului electronic, si sa genereze fluxuri constante de venituri pe termen lung“, a declarat Lee Kok Sun, Chief Investment Officer GIC Real Estate.
Iar Otis Spencer, Chief Investment Officer, P3 Logistic Parks, a completat: „P3 este bine pozitionata pentru a integra portofoliul Maximus in platforma noastra pan-europeana de spatii de depozitare. Aceasta achizitie reprezinta una dintre cele mai mari tranzactii de investitii in domeniul imobiliar din Europa de anul acesta si cea mai mare din Germania. Aceasta reflecta strategia noastra de investitii cu multiple fatete, care urmareste cresterea cotei de piata pe piata pan-europeana atat prin intermediul dezvoltarii, cat si al achizitiilor. Cu sprijinul proprietarului nostru, GIC, cautam activ investitii noi pentru a ne consolida pozitia drept unul dintre principalii dezvoltatori si manageri de active logistice din Europa.”