Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mecanicii de locomotivă ai operatorului polonez PKP Cargo sunt în conflict cu consiliul de administrație al companiei lor, solicitând salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

Deși cuvântul grevă nu a fost menționat, președintele Sindicatului Mecanicilor de Tren (ZZM), Leszek Miętek a transmis o scrisoare membrilor săi în care a mărturisit că nu ar trebui să se lase umiliți, în caz contrar să părăsească compania, așa cum au făcut deja mulți alții.

Sindicatul nu a ajuns la un acord la ultima întâlnire. Mai exact, consiliul de administrație a fost cinic față de solicitările mecanicilor de tren, potrivit lui Miętek. Aceștia cer o mărire salarială, deoarece inflația nu le mai permite nici să își plătească facturile, așa cum este menționat în scrisoare. În timpul ședinței, consiliul de administrație a convenit asupra unui bonus suplimentar de 128,01 de euro (600 PLN) plătit până la 10 decembrie 2022 și a unei creșteri de 85,34 de euro (400 PLN) a salariului de bază începând cu 1 aprilie 2023, incluzând și o prevedere care să împiedice alte cereri salariale până în luna noiembrie al anul viitor. Cu toate acestea, după această scrisoare mecanicii de tren au rămas cu multe neclarități.

În plus, Miętek (ZZM) a cerut ca orele suplimentare să fie plătite ca bonusuri, deoarece mecanicii de tren depășesc frecvent aproape de trei ori limita orelor de lucru stabilită în Codul Muncii, lucrând de cele mai multe ori în plus, datorită companiei care nu reușește să organizeze munca în mod corespunzător. Deși, consiliul de administrație a declarat că vor fi plătite aceste bonusuri, sindicatul consideră că ceva este neclar. Ultima întâlnire (eșuată) a avut loc la data de 1 decembrie. În momentul de față nu se știe când va avea loc următoarea întâlnire sau dacă va mai fi organizată.