Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Subsidiara Daimler in Romania, Star Assembly, a inceput oficial productia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte 8G-DCT. Pentru integrarea acestui nou produs in portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebes doua noi hale de productie, cu o suprafata de aproximativ 54.000 m2. „Extinderea productiei de cutii de viteze la Sebes subliniaza importanta, flexibilitatea si performanta ridicata a centrelor de productie din Romania in cadrul retelei globale powertrain Mercedes-Benz Cars. Unitatea din Sebes joaca un rol cheie in strategia de furnizare a transmisiilor de ultima generatie catre fabricile de autoturisme Mercedes-Benz din toata lumea, intr-un mod flexibil si efficient“, a spus Frank Deiss, Director Productie Powertrain Mercedes-Benz Cars. Transmisiile automate care echipeaza automobilele Mercedes-Benz sunt produse in cadrul retelei de productie Powertrain, la sediul central din Untertürkheim, in Germania si la fabrica Star Assembly din Sebes, Romania.

Sistemele de transmisie fabricate in Sebes, livrate in toata lumea. „Suntem prima si singura locatie din reteaua de productie powertrain Mercedes-Benz Cars care produce noua transmisie in opt trepte cu dublu ambreiaj. Pentru aceasta responsabilitate, ne-am pregatit intens si am facut toate demersurile necesare pentru a livra cutii de viteze Mercedes-Benz de cea mai inalta calitate. Angajamentul si investitiile grupului Daimler in ceea ce priveste dezvoltarea locatiilor din Romania, de la Sebes si Cugir, reprezinta o puternica declaratie de incredere in echipa noastra extrem de bine pregatita si devotata, precum si o recunoastere a muncii remarcabile”, spune Klaus Eichhorn, Director General Star Transmission si Star Assembly.
Noua transmisie automata cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost prezentata pentru prima data in conexiune cu motoarele diesel care echipeaza noul model al clasei B, care este livrat clientilor incepand cu februarie 2019. Si alte modele din noua familie de autoturisme compacte vor fi echipate cu 8G-DCT. Cutia de viteze a fost creata pentru un cuplu de pana la 520 Nm. In comparatie cu transmisia 7G-DCT, greutatea cutiei scade cu circa 3,6 kilograme. Rapoartele de transmisie sunt mai scazute datorita treptei de viteza suplimentare, care creste usurinta in schimbarea vitezelor si oferind astfel posibilitatea de a folosi motorul in cei mai buni parametri de functionare posibili. In acelasi timp, treapta a opta are un raport de transmisie mai mare si, la viteze constante pe sosea, de exemplu, rotatiile pe minut scad, crescand eficienta si atenuand zgomotul.
De la lansarea pe piata in 2005 si pana in prezent, Mercedes-Benz a produs peste 1,5 milioane de vehicule din clasa B. In 1997, clasa A a initiat segmentul actual de automobile compacte Mercedes-Benz; de atunci, mai mult de sase milioane de masini compacte au fost livrate clientilor din intreaga lume. In 2018, peste 609.000 de clienti din toata lumea si-au primit noile modele din clasele A sau B, CLA, CLA Shooting Brake sau GLA. Astfel, rezulta ca unul din patru vehicule vandute de Mercedes-Benz in 2018 a fost o masina compacta. Cele mai mari doua piete pentru modelele compacte vandute anul trecut au fost China si Germania.
Star Assembly si Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebes si Cugir numara in prezent peste 3.000 de angajati. In cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj in sapte si opt trepte, precum si transmisii cu noua trepte de viteza pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roti dintate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, tevi de inalta presiune si sisteme de directie. In plus, aici functioneaza Centrul de Tehnologii, precum si un spatiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost infiintata in 2013 la Sebes, iar lansarea productiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat in acelasi an. Productia cutiei de viteze automata noua trepte, 9G-Tronic, este realizata in acelasi spatiu. Cu sprijinul Guvernului Romaniei, Star Transmission este una dintre primele companii din Romania care ofera un sistem de invatamant dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.
Reteaua globala de productie powertrain Mercedes-Benz Cars reuneste mai multe locatii, atat in Germania, cat si internationale, toate avand ca fabrica de referinta unitatea de productie din Untertürkheim, Germania.  In Untertürkheim sunt produse motoare, cutii de viteze, axe si componente conexe. Locatia este de asemenea in curs de tranzitie catre o unitate high-tech pentru componente electrice. Aceasta include o noua linie de productie a bateriilor si linii de asamblare a modulelor electrice de transmisie pentru puntile fata si spate. Locatia devine astfel un centru de competenta.