Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz România a anunţat lansarea la nivel local a primului vehicul multifuncţional premium complet electric din portofoliul Mercedes-Benz Vans. EQV are autonomie de 357 km, un consum de energie (în regim mixt) de 26,1-26,2 kWh/100 km şi combină versatilitatea Clasei V cu beneficiile absenței emisiilor poluante, inclusiv emisiile de dioxid de carbon. Noul model completează portofoliul de vehicule comerciale electrice ale constructorului german, din care mai fac parte eVito şi eSprinter.

Unitatea centrală de control a EQV este sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Bateria litiu-ion cu răcire cu apă, de 90 kWh, este instalată sub podea; se economisește astfel spațiu şi, în acelaşi timp, bateria este protejată. Totodată se asigură un centru de greutate coborât al autovehiculului.

Pe lângă nivelul ridicat de funcționalitate, EQV oferă o experiență de conducere plăcută, graţie cuplului motor maxim de 362 Nm şi puterii de tracțiune optime. Motorul electric are o putere continuă de 70 kW (95 CP) şi putere maximă de 150 kW (204 CP), ceea ce face ca EQV să fie extrem de agil.

Dotarea standard a noului model EQV oferă posibilitatea de a alege tipul de încărcare – prin curent alternativ (CA) acasă sau la stațiile de încărcare publice cu până la 11 kW, precum și prin curent continuu (CC) la stațiile de încărcare rapidă cu până la 110 kW. Recuperarea energiei la frânare și la ridicarea piciorului de pe pedala de accelerație asigură o conducere optimizată și eficientă. Intensitatea recuperării poate fi setată individual folosind padelele de schimbare din spatele volanului. Există, de asemenea, patru programe de conducere pentru a ajuta şoferul să aleagă între confort sau autonomie maximă.

Suspensia pneumatică AIRMATIC cu control automat este disponibilă opţional. În plus, în funcţie de condiţiile de drum, garda la sol poate fi crescută sau redusă, la viteze mari, pentru a optimiza aerodinamica, fiind astfel scăzut consumul de energie electrică și sporită autonomia.

Toate afișajele și setările specifice EQ sunt controlate prin intermediul ecranului cu touch de înaltă rezoluție – 10,25 inch, utilizând meniul MBUX EQ. În plus, la începutul călătoriei, MBUX poate actualiza traseul transmis autovehiculului de către aplicație, pe baza mai multor factori, cum ar fi: datele actuale privind traficul, vremea, topografia traseului, autonomia curentă și stațiile de încărcare disponibile. Sistemul inteligent de navigație selectează întotdeauna traseul optimizat cu câteva opriri de încărcare precum și timpi scurți de încărcare. De asemenea, acesta ține cont de durata de încărcare anticipată, preferând stațiile de încărcare rapidă, pregătind astfel din timp bateria pentru procesul de încărcare. Nivelul bateriei rămas este actualizat constant în timpul călătoriei. Dacă șoferul își schimbă stilul de conducere, sistemul reacționează imediat la schimbări pentru că stilul de conducere are un impact asupra consumului. Afișajul „Range on Map” oferă o planificare a traseului atât pentru clienții privați, cât și pentru companii.