Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Vans si-a prezentat solutiile de caroserie pentru intreaga gama de modele intr-un eveniment denumit „Clever Bodybuilder Solutions 2019“ organizat pe 9 octombrie la uzina Mercedes-Benz din Ludwigsfelde, Germania.
Alaturi de carosierii oficiali, compania a adus in fata jurnalistilor specializati un total de 34 de vehicule, in majoritate Sprinter, cu un spectru larg, de la vanuri basculabile pana la mini-bus-uri pentru transportat invitatii la nunta, acoperind noua sectoare diferite: „Trade and eGrocery”, „Service and Crafts”, „People Mover”, „Restricted Mobility”, „Camper Van”, „CEP and Logistics”, „Construction”, „Emergency, Rescue and Municipal” si „Further Industries”.

In ceea ce priveste sectorul de eFood sau eGrocery, Mercedes-Benz Vans, in colaborare cu carosierul Kerstner, a dezvoltat „Arctic Fox“, bazat pe eVito. Pe langa motorul electric, vanul beneficiaza si de un sistem de racire de asemenea electric, conectat la sistemul principal, ceea ce face ca nevoia de baterii suplimentare sa dispara. Proiectul a fost deja testat in conditii reale, pe parcursul lunii septembrie, atunci cand a fost folosit de compania furnizoare de produse alimentare HelloFresh in Belgia. Modelul suporta pana la 50 de livrari pe tura si a fost capabil sa mentina o temperatura optima in zona cargo.
Complexitatea din ce in ce mai mare a sarcinilor de transport necesita profesionalism maxim in adaptarea vehiculelor pentru uz comercial sau pentru recreere. In acest sens, producatorul din Stuttgart se foloseste de Bodybuilder Center (BB center), hub-ul Mercedes-Benz Vans. Variantele produse aici in colaborare stransa cu carosierii sunt validate doar dupa ce sunt indeplinite standardele de calitate ale Daimler AG. De mai bine de 15 ani, compania lucreaza alaturi de carosieri pentru a furniza solutii de transport adecvate. Compania le ofera partenerilor sai si doua etichete diferite. Este vorba de: Mercedes-Benz VanPartner si de Mercedes-Benz VanSolution.
Prima eticheta se refera la un parteneriat mai apropiat si este atribuita carosierilor ale caror solutii individuale livreaza expertiza si competenta. Circa 90% din totalul vehiculelor sunt vandute prin intermediul tranzactiilor cu factura dubla, unde sasiul si caroseria sunt facturare separat. Fiecare producator este responsabil pentru intretinerea, garantia si propriului produs. Carosierii pentru solutii individuale au deja oportunitatea de a obtine statutul Mercedes-Benz VanPartner in 35 de tari printr-un sistem de rating.
Cea de-a doua eticheta este modelul oferit partenerilor pentru suprastructuri standardizate. In cadrul acestui model, Mercedes-Benz Vans recunoaste partenerii strategici care sunt implicati in dezvoltarea de produse noi. Solutiile de caroserie standardizate sunt incluse in listele de preturi Mercedes-Benz Vans, fiind oferite, finantate si vandute direct ca tranzactii prin aceeasi factura. Vanurile sunt vazute ca modele originale Mercedes in ceea ce priveste garantia si serviciile de after sales.