Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz Vans lansează noul Citan: autovehiculul care deschide o gamă diversă de întrebuințări în special în operațiunile de distribuție urbană prin prisma dimensiunilor exterioare compacte, în ciuda unei oferte generoase de spațiu cu un volum mare de încărcare. În România, prețurile încep de la 19.408 euro cu TVA, anunță producătorul într-un comunicat.

În Germania și Austria, noul Citan va fi livrat de la sfârșitul lunii octombrie, urmând la rând și alte piețe europene. Acesta este disponibil atât ca Panel Van (furgon), cât și ca Tourer. În România, prețurile încep de la 19.408 euro cu TVA pentru Citan 108 CDI ca furgon cu motor  diesel de  75 CP în linia de echipare de bază. Aceasta corespunde unui preț net de  16.309 de euro fără TVA. Modelul Citan Tourer entry-level  110, cu motor pe benzină, de 105 CP – costă  22.781 euro cu TVA (preț fără TVA:  19.143 euro).

De la designul său unic la caracteristicile sale de conducere, ca să nu mai vorbim de sistemele sale de siguranță și conectivitate, noua generație Citan are ADN-ul specific Mercedes-Benz,” spune Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans.

La lansarea pe piață, gama de motoare a noului Citan va fi formată din trei variante diesel și două pe benzină. Punctele forte comune ale tuturor acestora sunt elasticitatea excelentă, chiar și la turații scăzute, și valorile de consum. Motorizările îndeplinesc normele de emisii Euro 6d. Toate motoarele au funcția ECO start/stop. Pe lângă transmisia manuală cu șase trepte, cele mai puternice modele diesel și pe benzină vor fi disponibile și cu o transmisie cu dublu ambreiaj (DCT) cu șapte trepte.

Dezvoltatorii Mercedes-Benz Citan au pus un mare accent pe atingerea unui nivel de confort tipic mărcii, inclusiv niveluri de zgomot și confort exemplar în scaune, ca să nu mai vorbim de o gamă de articole practice de echipare. Iar acest lucru nu ajută doar la confortul conducătorilor auto, ci este, de asemenea, deosebit de benefic pentru siguranță: șoferii relaxați se pot concentra mai bine asupra situației din trafic. Autovehiculul este echipat și cu sisteme de confort specifice autoturismelor, inclusiv sistem de climatizare automată THERMOTRONIC, funcția de pornire KEYLESS-GO și frâna de parcare electrică (disponibilă anul viitor).

Într-o prezentare generală succintă a noului Mercedes-Benz Citan sunt de menționat capacitatea de încărcare a vehiculului comercial Citan de până la 2,9 m3, capacitatea sa de remorcare de 1,5 tone, până la șapte airbag-uri la bord ca dotare standard, dieselul de 114 CP al furgonului cu funcție de overpower și overtorque (se poate beneficia de până la 119 CP și 295 Nm de cuplu  pentru scurt timp), asistentul de frânare (standard pe Citan Tourer; opțional pe Citan Furgon), echiparea cu până la două portiere glisante care oferă o deschidere largă de 615 milimetri, și „Hey Mercedes”, asistentul vocal inteligent din cadrul MBUX (Mercedes-Benz User Experience), care poate înțelege până la 28 de limbi.

După calcule digitale și testări, prototipurile și autovehiculele pre-serie ale noului Citan au efectuat peste 500 de teste individuale în Europa. Pe parcursul a numeroase teste, autovehiculul comercial ușor a fost testat în două ierni și două veri, cu temperaturi cuprinse între -25 °C și +40 °C.

Citan reprezintă ultimul proiect de autovehicule noi pentru clienții comerciali de la Mercedes-Benz Vans care utilizează un motor cu ardere internă. Toate autovehiculele viitoare vor fi disponibile exclusiv cu o variantă electrică. Un pas logic al acestei electrificări consistente este, astfel, noul eCitan.