Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fondatorul companiei multinaționale de transport rutier Waberer’s International va ieși complet din acționariat. De asemenea, va părăsi consiliul de administrație, vânzând toate acțiunile pe care le mai deține prin intermediul companiei High Yield Vagyonkezelő. Acest lucru a fost anunțat de Bursa de Valori din Budapesta, precizând că 22,88% din aceste acțiuni vor fi achiziționate de Merkport, care este deja acționar al companiei. 

Merkport va crește, prin această tranzacție, la 49,64% după ce a achiziționat 20,99% în vara anului 2022. Compania este controlată de grupul Bdpst, deținut de ginerele premierului ungar Viktor Orbán, István Tiborcz.

Între timp, Waberer’s International își consolidează logistica în Ungaria prin construirea unei platforme în Ecser, în zona metropolitană a Budapestei. Aceasta va cuprinde un complex de depozite de 47.000 mp, datorită, în parte, unei subvenții din partea Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului. Construcția va începe în februarie 2023 și va fi finalizată în primul trimestru al anului 2024. 

Această platformă va completa rețeaua de-a lungul autostrăzii M0, iar cu noua investiție, Waberer’s nu numai că va putea să își mărească capacitatea de depozitare, dar vor avea, de asemenea, posibilitatea de a manipula produsele clienților ADR și de comerț electronic cu soluții logistice automatizate.