Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A doua întâlnire a grupului de lucru transportatori-reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ANAF și Inspecția Muncii a avut loc în cursul acestei dimineți, ajungându-se la câteva clarificări din partea autorităților: Ministerul Finanțelor admite că indemnizaţia de delegare/detaşare este neimpozabilă dacă se acordă în limita a de 2,5 ori sumele prevăzute pentru funcționarii statului, dacă această indemnizație se acordă într-adevăr pentru a compensa un disconfort social și nu pentru a masca, de fapt, o suplimentare a salariului.

Av. Aurelian Opre consideră că destinația sumei plătite ca indemnizație este stabilită de către angajator, atunci când o acordă, contrazis însă de reprezentantul Ministerului Finanțelor. Rugată să intervină în discuție, Larisa Papp, reprezentanta Inspecției Muncii, a confirmat că indemnizația de delegare/detașare include orice sume de bani acordate cu titlu de compensație pentru salariatul delegat/detașat, cu excepția sumelor acoperitoare pentru cheltuielile specifice detașării, și anume cheltuielile de cazare, transport și masă.

Rămâne de lămurit care sunt motivele pentru care inspectorii ANAF au reîncadrat în cele mai multe cazuri sumele acordate cu titlu de indemnizație sau, generic, “diurna”.

Urmatoarea intalnire a grupului de lucru va avea loc joi, 20 mai.