Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministerul federal al Transporturilor din Germania estimează o creștere a transportului de marfă de 3,7% în 2022, după ce în 2021 s-a înregistrat o creștere de 4,6%. Intermodalul este sectorul câștigător.

Deși creșterea este mai mică decât cea din acest an, cifrele sunt mai mari decât procentul mediu din ultimii ani. În ceea ce privește modurile de transport, calea ferată va crește cel mai mult în 2022 (plus 4,8%). Cifrele provin dintr-un studiu privind previziunile pe termen mediu pentru transportul de marfă și pasageri, document realizat de Intraplan Consult în numele Ministerului Federal al Transporturilor.

Creștere de 4,6% în 2021

Pentru tot traficul de marfă din Germania, experții se așteaptă, anul acesta, la o creștere de 4,6%. Cifrele compensează astfel scăderea cauzată de criza Corona din 2019, atunci când a fost înregistrată o scădere de 3,7%. Creșterea va continua și în 2022 (plus 3,7%). Performanța transportului de marfă va continua să crească în 2023. Cu 2,2%, industria transporturilor revine însă în apropiere de creșterea medie pe termen lung.

Ministerul Federal German al Transporturilor a anunțat alocarea unui buget de 6,6 miliarde de euro pentru finanţarea investiţiilor în mijloace de transport ecologice. Banii vor fi acordaţi pentru susţinerea a până la 80% din costul suplimentar de achiziţie comparativ cu vehiculele convenţionale diesel.

Programul de finanțare va acoperi atât achiziționarea de vehicule comerciale noi cu emisii zero, din clasele N1, N2 și N3, cât și conversiile la unități alternative din clasele N2 și N3, la o rată de % din costurile suplimentare în comparație cu vehiculele diesel. De asemenea, se acordă asistență pentru extinderea infrastructurii de încărcare necesare pentru vehiculele electronice coroborate cu achiziționarea sau conversia vehiculelor, la 80% din cheltuieli.

Studiile de fezabilitate privind posibila utilizare a vehiculelor comerciale cu acționări alternative sunt susținute cu până la 50% din costurile legate de proiect.