Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Cota de muncitori straini admisi pe piata muncii din Romania este stabilita anual prin Decizie Guvernamentala, in urma unei propuneri a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. 
Decizia actuala, care a stabilit numarul muncitorilor straini la 30.000, a fost luata calculand potentialul de dezvoltare economica pe care il are Romania, dar si nevoia de a asigura forta de munca necesara in anumite sectoare de activitate sau profesii, ce nu pot fi acoperite de forta de munca disponibila in tara noastra.
Masura adoptata de Guvern a tinut cont de datele comunicate de Inspectoratele Generale pentru Imigrare, conform carora, de la 1 ianuarie pana la 30 septembrie 2019, 21.366 de permise de munca au fost acordate lucratorilor straini, de doua ori mai multe decat pe parcursul lui 2018. 
In plus, potrivit datelor oferite de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, in perioada ianuarie-august 2019, angajatorii au declarat constant 97.003 posturi vacante, fata de 63.819 in aceeasi perioada din 2018. 
Prin promovarea migrarii legale de personal in beneficiul societatii si din perspectiva beneficiilor asupra imigrantilor si a statelor de origine, principalul obiectiv al autoritatilor romane este sa maximizeze efectele pozitive si sa limiteze efectele negative ale migrarii.