Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Astăzi, 30 septembrie 2021, ministrul interimar al transporturilor și infrastructurii, Dan Vîlceanu, și prim-ministrul Florin Cîțu au participat la deschiderea traficului pe pasajul Mogoșoaia, pe centura București, peste DN1A. Alături de cei doi demnitari au fost prezenți reprezentanți ai conducerii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ai managementului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai autorităților locale.

Ministrul Dan Vîlceanu a felicitat antreprenorul care s-a mobilizat și a făcut posibil ca acest pasaj să poată fi circulat, cu jumătate de an înainte de termenul contractual.

Totodată ministrul a mai precizat că “obiectivul de infrastructură deschis astăzi traficului va ajuta foarte mult localitățile din această parte a zonei metropolitane a Bucureștiului, dar îi va ajuta și pe cei care aleg să folosească partea de nord a centurii Capitalei, prin fluidizarea traficului și scurtarea timpilor de transit. Cer noii conduceri a CNAIR să continue dialogul cu antreprenorii și să monitorizeze la sânge fiecare proiect”, a declarat Dan Vîlceanu.

Obiectivul de infrastructură “Pasaj Mogoșoaia pe Centura București peste DN 1A” este situat pe Centura București, între km 66+540 – km 67+340, și include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810), rampa de coborâre km (66+920 – km 67+150) și pasajul superior peste DN 1A.

Contractul încheiat cu SC STRABAG SRL pentru construcția Pasajului de la Mogoșoaia este în valoare de 32.259.665,70 lei fără TVA.

Execuția lucrărilor a început în aprilie 2020, darea în trafic fiind realizată înainte de termenul contractual, prevăzut pentru aprilie 2022.