Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul a adoptat ieri, 29 septembrie, modificarea Ordonanței de Urgență privind prelungirea acordării de reduceri al prețurilor la benzină și motorină cu 50 de bani pe litru până la 31 decembrie 2022, se arată într-un comunicat de presă.

Decizia inițială a fost luată la sfârșitul lunii iunie 2022 și a intrat în vigoare la 1 iulie. Impactul bugetar pe trei luni a fost estimat la aproximativ 600 de milioane de lei, iar pentru următoarele trei luni sunt estimări asemănătoare.

Potrivit actului normativ, 0,25 lei/litru din această reducere sunt decontate de către stat, iar 0,25 lei/litru de către lanțurile de benzinării pe care o vor aplica în cazul în care doresc să obțină reducerea de 0,25 lei/litru de la bugetul de stat.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu consideră că prețul la motorină nu va depăși 9 lei/litru în perioada următoare, deși cotația motorinei s-a majorat ușor, față de acum 10 zile.

„Pe perioada de aplicare operatorii economici care comercializează benzină și motorină prin intermediul stațiilor de distribuție carburanți vor afișa pe totem prețul care include această reducere de preț, iar în sistemul de gestiune și la pompă va fi înscris prețul de vânzare fără reducerea comercială”,

potrivit unui comunicat de presă.