Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aplicația MOL Plugee este acum disponibilă și propune utilizatorilor de vehicule electrice o experiență de încărcare simplă, rapidă, la prețuri competitive. Aplicația permite un nou tip de soluție de plată, care ia în considerare capacitatea de absorbție a energiei electrice a autovehiculelor și este mult mai bine adaptată nevoilor tuturor celor care dețin o mașină electrică.

MOL Plugee  oferă beneficii extinse în ceea ce privește sistemul de plată, respectiv taxarea va fi făcută în funcție de cantitatea de energie consumată (lei/kWh), de tipul de încărcător (AC/DC) și, într-o mai mică măsură, de timpul de încărcare (lei/unitate), se arată într-un comunicat al companiei.  Odată cu lansarea aplicației, taxa fixă pentru sesiunile de încărcare nu va mai putea fi aplicată.

Dezvoltată de Grupul MOL pe baza unui concept inovativ, aplicația a fost creată de către Driivz, companie globală de software pentru încărcarea vehiculelor electrice. MOL Plugee este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS și poate fi descărcată din App Store și Google Play. Înregistrarea în aplicație este gratuită, iar tarifele pentru utilizarea încărcătoarelor electrice pot fi consultate aici https://molplugee.ro/ro/tarife.

În luna februarie a acestui an, Grupul MOL și-a actualizat strategia pe termen lung, 2030+ Shape Tomorrow, care este acum pe deplin integrată cu o nouă direcție care vizează sustenabilitatea. Noua strategie include viziunea MOL pentru următorii zece ani, potrivit căreia stațiile de alimentare vor deveni stații integrate de servicii pentru persoanele aflate în mișcare – indiferent de mijlocul de transport cu care aleg să se deplaseze și indiferent de serviciile pe care le solicită: cumpărarea de produse proaspete, pauza de cafea sau încărcarea vehiculelor electrice. Aflată în plin proces transformațional, compania are ca obiectiv să inoveze continuu și să devină prima alegere a consumatorilor.

Continuăm strategia noastră de dezvoltare pentru a construi una dintre cele mai mari rețele de stații de servicii din România. În baza acordului cu CNAIR, recent semnat, cele 14 stații de servicii, care vor fi deschise pe autostrăzile Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București (A1) și Cernavoda – Constanța (A2) vor beneficia de stații de încarcare destinate vehiculelor electrice.Ne propunem să asigurăm libertate de circulație pentru clienții noștri, indiferent de tipul de vehicul pe care îl aleg și rămânem dedicați strategiei noastre, aceea de a vinde kilometri în loc de litri”, a declarat Camelia Ene, CEO&Country Chairman MOL România.

O rețea formată din șase țări (Ungaria, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia și Croația) va deveni interoperabilă datorită serviciului de roaming, odată cu lansarea MOL Plugee.

Grupul MOL operează în prezent 168 de stații de încărcare în șase țări din regiune, dintre care 79 sunt pe teritoriul Ungariei. În România sunt disponibile 23 de stații de încărcare în stațiile de servicii MOL. La nivel regional, până la sfârșitul anului 2021, numărul de încărcătoarelor va ajunge la 200, prin urmare, în curând vom putea conduce confortabil propriul vehicul electric de la granița cehă la Marea Adriatică sau Marea Neagră.

În cadrul programului NEXT-E, co-finanțat de Uniunea Europeana consorțiul proiectului va deține în total 252 de încărcătoare în șase țări (Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Croația, Ungaria și România), instalate la o distanță de 70-80 km de către MOL și partenerii săi strategici (E.ON, HEP, Petrol, BMW, Nissan).