Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mediterranean Shipping Company (MSC) a comandat încă patru nave containerizate de 24.200 TEU de la constructorii Hudong-Zhonghua Shipbuilding și Jiangnan Shipyard (Group), ambele filiale ale China State Shipbuilding Corporation, ce urmează să-și împartă în mod egal comenzile.

Fiecare navă are un preț de 150 milioane USD și va fi livrată la sfârșitul anului 2023, potrivit brokerilor. Strategia de expansiunea a MSC este una complexă. În decembrie 2020, MSC a comandat șase nave de dimensiuni similare de la Hudong-Zhonghua, Jiangnan și Yangzijiang Shipbuilding, cu fiecare dintre șantiere fabricând câteva 2 nave.

Potrivit presei de peste Ocean, finanțările MSC ar provine de la ICBC Financial Leasing și CSSC (Hong Kong) Shipping, unitatea de leasing a CSSC. Linia de containere cu sediul în Elveția a atins capacitatea de operare de 4 milioane TEU, având 172 nave deținute și 427 nave închiriate, apropiindu-se de Maersk Line, lider de piață, a cărei capacitate este de 4,11 milioane TEU. Începând cu septembrie 2020, MSC a achiziționat 49 de nave.