Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aplicatia Galileo Green Lane, lansata de Sistemul Global European de Navigatie prin Satelit (GNSS) in colaborare cu Comisia Europeana, contribuie la usurarea traficului prin punctele de trecere a frontierelor interne ale UE. Lansata la sfarsitul lui mai 2020, aplicatia are deja peste 2.500 de descarcari si se bucura de mare succes in randul soferilor profesionisti.
Dezvoltarea aplicatiei a fost facuta avand la baza coridoarele „verzi” de tranzit elaborate de fiecare stat membru in contextul pandemiei, in legatura cu reteaua trans-europeana TEN-T.
Aplicatia Galileo Green Lane poate fi utilizata atat de soferi, cat si de autoritatile de control, prin doua interfete intuitive si usor de folosit, permitand vizualizarea in timp real a fluxului de trafic si a situatiei din punctele de trecere ale frontierelor. In acelasi timp, statele membre pot folosi aplicatia pentru a genera rapoarte si statistici de trafic.
Galileo Green Lane a fost testata deja de catre politia de frontiera din Ungaria, Republica Ceha si Spania si este in curs de testare in Franta si Grecia.