Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Truck a prezentat în premieră noua generaţie de autocare Setra seria 500, cu prilejul IAA Transportation 2022, desfăşurat săptămâna aceasta la Hanovra, în Germania. Este vorba despre șase modele din gama premium ComfortClass și trei versiuni de lux TopClass, inclusiv autocarul supraetajat S 531 DT.

Vehiculele se disting printr-un design reinventat, care îmbină funcționalitatea unui autocar versatil, adaptabil la o gamă largă de aplicații, cu stilul atemporal, tipic Setra. În plus, modelele sunt echipate cu cele mai noi sisteme de asistență pentru siguranța șoferilor și a pasagerilor (inclusiv Active Drive Assist 2 şi Active Brake Assist 5), tehnologie modernă de conducere și caracteristici de confort exemplar.

Gama de motorizări include propulsoarele OM 470 şi OM 471, oferite în tandem cu transmisie manuală sau automatizată PowerShift. Puterea maximă disponibilă pentru modelele familiei ComfortClass este de 476 CP, în timp ce autocarele TopClass pot beneficia de 510 CP. O atenţie deosebită a fost acordată optimizării consumului de carburant, astfel că sistemul de control al trenului de rulare (PPC) are o acoperire de 95% pe toate drumurile din Europa. În plus, aerodinamica excelentă reduce rezistenţa la frecarea cu aerul, la un coeficient cd=0,33.

Alte inovații în materie de siguranță includ sistemul electronic de frânare la parcare, faruri cu LED mai luminoase sau sistemul de camere 360°.