Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În prezent, Scania lucrează intensiv la un nou interior pentru cabine. Ca şi Iveco  Iveco și Ford Trucks, producătorul suedez a rămas printer puținii care încă mai utilizează instrumente analogice rotunde în cabină. Tocmai de aceea Scania lucrează la un nou bord digital, după cum se vede în schiţele  făcute publice de producător.

Nu se văd încă prea multe, dar instrumentele centrale din spatele volanului vor fi înlocuite de un ecran mare, pe care cu siguranță vor fi afişate digital toate funcţiile cu care şoferii sunt obişnuiţi în formate analogice: turometru, vitezometru distanţă etc. Formatul digital permite dispunerea informaţiei în mai multe forme, iar șoferul o va putea alege pe cea care i se potrivește. Iar Scania a prevăzut chiar și niște afișaje elegante pentru versiunile V8 î.

În dreapta se află un alt ecran mare, care poate fi folosit probabil pentru a controla și selecta mai multe funcţii – e exemplu, ventilația, telefonul, sistemul audio și de navigație sau caracteristici individuale, cum ar fi o priză de putere. Rămâne de văzut dacă Scania, la fel ca majoritatea concurenților săi, va folosi ecrane tactile sau dacă va urma exemplul companiei surori MAN, cu butonul său rotativ.

În plus, potrivit producătorului, trecerea la digital va permite, de asemenea, actualizarea software-ului de la distanţă, ceea ce înseamnă că proprietarii Scania nu vor mai fi nevoiți să prevadă în buget o vizită suplimentară la atelierul de service. În orice caz, este de aşteptat ca modelul digital Scania să fie la fel de ușor și intuitiv de utilizat ca și modelul actual!