Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Opel deschide comenzile pentru utilitara sa de mari dimensiuni Movano. După cooperarea anterioară cu Renault, marca se bazează acum pe produsele interne și, având în vedere preluarea de către PSA, Movano este acum aproape identic cu Citroën Jumper și Peugeot Boxer. 

Furgoneta este disponibilă în patru lungimi și trei înălțimi de acoperiș. Opel precizează că volumul maxim de încărcare este de 17 m3. Greutățile totale admise sunt cuprinse între 2,8 și 4 tone. Motorul diesel de 2,2 litri PSA este disponibil în mai multe variante de putere ce pot ajunge până la 165 CP. Există și versiunea complet electrică numită „Movano-e”. Motorul său electric de 90 kW are o putere impresionantă de 260 Nm și accelerează până la 100 km/h. Există o gamă de baterii reîncărcabile, în funcție de aplicație, sunt disponibile baterii litiu-ion cu o capacitate de 37 sau 70 kWh. Opel promite o autonomie cuprinsă între 116 și 247 de km, conform WLTP.

În ceea ce privește prețul, Movano-e începe de la 57.990 de euro, din care clienții pot deduce în continuare 7.500 de euro (net), bonus de mediu. Cu toate acestea, modelele diesel rămân mai ieftine, cea mai mică versiune L1H1 (3,5 tone greutate totală, 88 CP) poate fi comandată de la 32.580 de euro.