Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania trebuie să își dezvolte rapid infrastructura necesară pentru încărcarea  rapidă a camioanelor electrice, până în 2030 peste o treime din toate rute urmând să fie parcurse electric, potrivit raportului „Modalități pentru o mai mare protecție climatică în trafic” realizat de Platforma Națională pentru viitorul Mobilității (NPM).

Un aport important ar urma să îl aibă transportul feroviar, iar căile ferate ar trebui consolidate prin extinderea și electrificarea traseelor, precum și prin digitalizare, se mai arată în raport. Gradul de rute electrificate de 61% cât este în prezent trebuie urcat la peste 70% până în 2030. „Politicienii sunt responsabili pentru stabilirea directivelor astfel încât sectorul transporturilor din Germania să fie modelat pe o cale de inovare durabilă, nevoile de mobilitate să fie satisfăcute într-o manieră socială corectă și compatibilă din punct de vedere ecologic, locația să fie consolidată, iar cota de piață în soluții de mobilitate inovatoare, ecologice să fie crescută“.

Raportul a fost redactat de un grup comun format din asociații de mediu și industriale, sindicate și asociații ale consumatorilor, ONG-uri care promovează transportul sustenabil, precum și reprezentanți din mediul de afaceri și logistică, transport public, state federale și municipalități.