Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În Belgia au fost introduse noi reglementări privind taxele de drum. Potrivit operatorului belgian de taxare Viapass, începând cu 1 ianuarie rețeaua de drumuri cu taxă va fi extinsă cu o lungime totală de 686 km în Flandra. Noile drumuri cu taxă sunt, în general, drumuri naționale.

Camioanele cu emisii zero vor fi scutite de taxa de drum în Flandra. Cu toate acestea, unitatea de bord (OBU), care este utilizată pentru colectarea automată a taxei de trecere, va rămâne obligatorie pentru camioanele cu emisii zero, în ciuda scutirii de taxă de trecere.

Celelalte regiuni ale Belgiei, Valonia și Bruxelles, vor taxa în continuare camioanele cu emisii zero, pentru care se va plăti, ca și până acum, același tarif ca și pentru camioanele Euro 6.

Mai mult decât atât, la 1 ianuarie regiunea Valonia va crește taxa de drum în medie cu 4,08%, ajustată în funcție de inflație.

Viapass informează, de asemenea, că de la 1 ianuarie, OBU TriBoxAir de la furnizorul de servicii Eurotoll nu vor mai fi permise pe drumurile belgiene. Belgia a introdus în aprilie 2016 o taxă de drum pentru camioane înregistrată electronic la nivel național. Aceasta se aplică vehiculelor de mare tonaj cu o greutate brută a vehiculului mai mare sau egală cu 3,5 tone și este eșalonată în funcție de clasa vehiculului.