Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din ianuarie până în octombrie 2023, Quantron AG, specialist în transportul durabil de pasageri și de marfă, a generat peste 3.000 de oferte în valoare de 987 milioane de euro. În această perioadă, compania a obținut peste 70 de comenzi în valoare de peste 30,5 milioane de euro.

Repere de livrare a vehiculelor: Din Europa în Orientul Mijlociu

În 2023, până în prezent au fost livrate peste 90 de vehicule, inclusiv peste 40 de vehicule în regiunea DACH. O etapă importantă printre acestea este livrarea a cinci vehicule cu pile de combustie cu hidrogen către IKEA Austria. Transportoarele ușoare din modelul QUANTRON QLI FCEV sunt primele vehicule cu hidrogen din lume care vor fi folosite pentru IKEA. Compania suedeză și-a anunțat intenția de a-și extinde flota de vehicule pe hidrogen la un total de 40 de vehicule până în 2025 pe piața austriacă.

Pe lângă piața europeană, QUANTRON a înregistrat succese și în Orientul Mijlociu. Colaborând cu Petromin Corporation (compania mamă a partenerului QUANTRON, Electromin), QUANTRON a realizat cea mai mare desfășurare de camioane fără emisii în Regatul Arabiei Saudite. În total, au fost livrate 50 de camioane QUANTRON QARGO 4 EV Aceste vehicule vor fi utilizate de clienți strategici precum PepsiCo și Red Sea Global.

„Încrederea unor clienți importanți precum IKEA Austria în QUANTRON demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Timp de doi ani, am ajutat compania să își atingă obiectivele de decarbonizare cu ajutorul vehiculelor noastre electrice cu baterii și acum cu hidrogen”, a declarat Andreas Haller, fondator și președinte executiv al QUANTRON AG. „Suntem, de asemenea, foarte mândri să câștigăm recunoaștere în afara Europei, ceea ce ne permite să executăm prima noastră livrare în Arabia Saudită. Pentru anul viitor, plănuim să ne extindem și mai mult poziția de lider de piață la nivel mondial.”

Extinderea ecosistemului H2: HEMTRON

Oilinvest, un jucător proeminent în industria de vânzare cu amănuntul a carburanților, și-a unit forțele cu Quantron AG, pentru a crea o societate mixtă numită HEMTRON în vederea înființării unei rețele de realimentare cu hidrogen.

Oilinvest operează peste 2.450 de stații de realimentare Tamoil în întreaga Europă și este reprezentată de marca HEM în Germania. HEMTRON va utiliza această rețea extinsă de stații de service pentru a asigura disponibilitatea stațiilor de alimentare cu hidrogen în locații orientate către clienți, în apropierea centrelor de transport, cum ar fi centrele logistice și autostrăzile.

Întreprinderea comună nu se limitează la QUANTRON și Oilinvest, ci este o platformă deschisă la care pot participa și alți producători de echipamente auto, companii energetice și producători de camioane cu pile de combustie. Împreună, dorim să creăm o infrastructură națională pentru realimentarea cu hidrogen în întreaga Europă.

Memorandum de înțelegere semnat cu Ford Trucks

Quantron AG și Ford Trucks au semnat o scrisoare de intenție pentru dezvoltarea de vehicule comerciale grele cu propulsie pe bază de pile de combustie. Tehnologia inovatoare Quantron Inside va fi integrată în vehiculele Ford Trucks. În prima fază a colaborării, QUANTRON va asigura o adaptare fără probleme a camioanelor avansate Ford, care vor fi construite în conformitate cu noile reglementări de siguranță începând cu primul trimestru al anului 2024.

Un nou partener de afaceri în Polonia

Ca parte a strategiei sale de extindere, Quantron AG colaborează în Polonia cu o echipă remarcabilă care îi împărtășește viziunea privind soluțiile de transport curate și ecologice.

Quantron Polska intenționează să lanseze o varietate de vehicule pe piața poloneză în anul următor, inclusiv camioane, autobuze și furgonete cu sisteme de propulsie atât cu hidrogen, cât și cu baterii.

Privind spre noul an: „E timpul să livrăm”

Michael Perschke, directorul general al Quantron AG, a declarat: „În acest moment, Quantron are nevoie de un nou început: Anul 2023 a fost până acum, pe de o parte, grozav, deoarece am intrat pe noi piețe și am început să livrăm primele noastre produse cu pile de combustie, dar, în același timp, a trebuit să rezolvăm și multe provocări ca „deschizător de drumuri” fiind vorba de produsele noastre cu pile de combustie cu multe premiere în industrie. Acest lucru a fost posibil doar datorită unei echipe puternice din cadrul QUANTRON și a rețelei noastre de parteneri și investitori, iar acest lucru ne-a făcut să obținem rezultate excelente.”

În 2024, QUANTRON se va angaja în următoarea etapă importantă a dezvoltării sale strategice. Noul an va fi martorul realizării tangibile a viziunii QUANTRON, deoarece și mai multe dintre vehiculele lor cu emisii zero vor porni la drum, reafirmând dedicarea companiei de a avea un impact durabil asupra mediului.

Provocări legate de lanțul de aprovizionare cu componente pentru pile de combustie În calitate de deschizător de drumuri, QUANTRON este unul dintre primii care a utilizat diverse tehnologii, rezervoare și alte componente ale pilelor de combustie. Deoarece unii dintre furnizorii QUANTRON sunt ei înșiși în proces de accelerare, livrările inițiale ale QUANTRON QHM FCEV au fost întârziate, iar o parte din cifra de afaceri din trimestrul al patrulea pentru 2023 va fi reportată în primul trimestru din 2024.