Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Autovehiculele de transport persoane Opel se remarcă prin emoții, eficiență și faptul că este extrem de practic, oferind spațiu flexibil pentru întreaga familie sau pentru a fi utilizată ca o navetă VIP. Opel Zafira poate găzdui până la opt persoane, iar Opel Combo până la șapte pasageri. În curând, portofoliul va fi completat de noul Opel Frontera, care a avut premiera mondială la Istanbul și a debutat public la Rüsselsheim, cu ocazia aniversării a “125 years of automobile manufacturing at Opel”. Totodată, modelul Opel Frontera, cu opțiunea de a găzdui până la șapte persoane, completează gama de vehicule de transport persoane a mărcii.

Un model deosebit care sărbătorește 25 de ani de la lansare este Opel Zafira, introdus în 1999. Cu sistemul său inovator de scaune Flex7, Zafira a revoluționat segmentul camionetelor compacte, stabilind noi standarde pentru variabilitatea interioară și câștigând numeroase premii. Acesta a deschis drumul pentru propulsia cu pile de combustie pe hidrogen, influențând modele, precum Vivaro HYDROGEN și Movano HYDROGEN. Opel Zafira a fost un pionier în introducerea soluțiilor auto inovatoare.

În primăvara lui 1999, Opel a început producția modelului Zafira, o dubiță compactă inovatoare, cu un sistem pionieristic de scaune de bord. Având dimensiuni de 4,32 metri lungime, 1,74 metri lățime și 1,68 metri înălțime, prima generație cântărea doar 1.390 de kilograme. Cu un coeficient de rezistență de 0,33, Zafira oferea performanțe aerodinamice de top în clasa sa, combinând eleganța cu funcționalitatea. Centrul de greutate coborât și șasiul ultramodern DSA (Dynamic SAfety) asigurau stabilitatea și siguranța la condus.

Acum 25 de ani, Opel Zafira a făcut senzație datorită introducerii sistemului patentat Flex7, o inovație care a revoluționat segmentul dubițelor compacte. Acest sistem ingenios a permis transformarea rapidă și ușoară a vehiculului de la un scaun cu șapte locuri la unul cu două locuri, cu un volum de bagaje de până la 1.700 de litri. Tetierele erau retractabile, iar scaunele din al treilea rând puteau fi rabatate și depozitate în nișe speciale din podeaua vehiculului, creând astfel o zonă de încărcare complet plată. Această inovație a eliminat necesitatea de a scoate manual scaunele grele și a facilitat o flexibilitate deosebită în utilizarea spațiului interior.

Opel Zafira a fost recunoscută cu prestigiosul premiu “Volanul de Aur” de trei ori în istoria sa. În 1999, Zafira a primit acest premiu pentru prima dată, marcând debutul său în segmentul dubițelor compacte datorită sistemului Flex7, care permite transformarea rapidă a interiorului pentru până la șapte persoane. Cu a doua generație în 2005, Opel a optimizat manevrabilitatea cu scaunele ce puteau fi rabatate într-un raport de 40:20:40, ceea ce a dus la câștigarea ulterioară a “Volanului de Aur” datorită flexibilității sale inovatoare.

Zafira a fost completată de varianta premium Zafira Tourer, care a câștigat și ea “Volanul de Aur” imediat după lansare. Cu un interior flexibil și dotări de lux, așa cum acoperișul panoramic din sticlă și sisteme avansate de siguranță și asistență pentru șofer, Zafira Tourer a demonstrat încă o dată capacitatea Opel de a combina practicul cu rafinamentul.

În plus, Zafira OPC a adus un amestec unic de utilitate și performanță sportivă în 2001, fiind cel mai rapid van din Europa la acea vreme cu un motor turbo de 2.0 litri, 192 CP și o viteză maximă de 220 km/h. În paralel, Opel a explorat opțiuni de propulsie alternativă, inclusiv Zafira cu motor CNG, care a redus semnificativ emisiile comparativ cu vehiculele convenționale.

Opel Zafira a fost un pionier în vehiculele cu pile de combustie pe bază de hidrogen, cu modele precum HydroGen1 și HydroGen3, deschizând drumul pentru viitoarele inovații în mobilitatea fără emisii.

În prezent, gama Opel continuă să ofere soluții de transport versatil și confortabil pentru familii și profesioniști, inclusiv Opel Zafira, Combo și noul Frontera, un SUV compact și robust, disponibil în variante hibrid sau complet electrice, consolidând angajamentul mărcii pentru mobilitate durabilă și eficientă.

Noul Opel Zafira Life a fost dezvaluit in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Bruxelles. MPV-ul fabricat de producatorul german va fi disponibil in trei dimensiuni – small 4,60 m, medium 4,95 m si large – 5,30 m, fiecare cu pana la 9 locuri.
Zafira Life 4×4 va fi disponibila, de asemenea, la startul vanzarilor, iar Opel va oferi si o versiune electrica la inceputul lui 2021. Despre modelul proaspat lansat, directorul de vanzari si marketing al companei, Xavier Duchemin, spune ca este „atractiv, cat si practic, noul Zafira Life transforma calatoritul intr-o activitate mult mai placuta, confortabila si adaptabila“. Modelul a fost prezentat exact in anul in care Opel celebreaza 120 de existenta. Zafira Life va fi disponibil in trei lungimi diferite, de la 4,60 m la 5,30 m, precum si intr-o versiune 4×4.