Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și automatizării, a anunțat o nouă colaborare strategică cu NVIDIA pentru optimizarea infrastructurii centrelor de date și avansarea în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiilor de tip digital twin.

Astfel, Schneider Electric își va valorifica expertiza sa în infrastructura centrelor de date și în tehnologiile avansate cu AI ale NVIDIA pentru a introduce primele modele de referință a centrelor de date AI disponibile publicului. Aceste modele sunt menite să redefinească reperele pentru implementarea și operarea AI în cadrul ecosistemelor, marcând o etapă importantă în evoluția industriei.

Având în vedere că aplicațiile de inteligență artificială câștigă teren în toate industriile și, în același timp, necesită mai multe resurse decât sistemele de calcul tradiționale, nevoia de putere de procesare a crescut exponențial. Ascensiunea AI a stimulat transformări și complexități semnificative în proiectarea și operarea centrelor de date, operatorii acestora lucrând pentru a construi și opera rapid instalații stabile din punct de vedere energetic, care sunt atât eficiente din punct de vedere energetic, cât și scalabile.

„Descătușăm viitorul AI pentru organizații. Combinând expertiza noastră în domeniul soluțiilor pentru centrele de date cu poziția de lider a NVIDIA în domeniul tehnologiilor AI, ajutăm organizațiile să depășească limitările infrastructurii centrelor de date și să deblocheze întregul potențial al AI. Colaborarea noastră cu NVIDIA deschide calea către un viitor mai eficient, mai sustenabil și mai transformator, alimentat de inteligența artificială.”,

a declarat Pankaj Sharma, vicepreședinte executiv al diviziei Secure Power & Data Center Business, Schneider Electric.

Proiecte de referință de ultimă generație pentru centrele de date

În prima fază a acestei colaborări, Schneider Electric va prezenta proiecte de referință de ultimă generație pentru centrele de date, adaptate pentru clusterele de calcul accelerate de NVIDIA și construite pentru procesarea datelor, simularea inginerească, automatizarea proiectării electronice, proiectarea de medicamente asistată de calculator și inteligența artificială generativă. Un accent deosebit va fi pus pe activarea distribuției de mare putere a sistemelor de răcire cu lichid și a controalelor concepute pentru a asigura o punere în funcțiune simplă și operațiuni fiabile pentru clusterul de densitate extremă. Prin această colaborare, Schneider Electric își propune să ofere proprietarilor și operatorilor de centre de date instrumentele și resursele necesare pentru a integra fără probleme noi soluții în evoluția inteligenței artificială din infrastructura lor, îmbunătățind eficiența implementării și asigurând o funcționare fiabilă pe durata ciclului de viață.

Abordând cerințele în evoluție ale sarcinilor de lucru AI, proiectele de referință vor oferi un cadru robust pentru implementarea platformei de calcul NVIDIA în cadrul centrelor de date, optimizând în același timp performanța, scalabilitatea și sustenabilitatea generală. Partenerii, inginerii și liderii centrelor de date pot utiliza aceste proiecte de referință pentru încăperile existente ale centrelor de date care trebuie să susțină noi implementări de servere AI de mare densitate și pentru noile construcții de centre de date care sunt complet optimizate pentru un cluster AI răcit cu lichid.

„Prin colaborarea noastră cu Schneider Electric, furnizăm proiecte de referință pentru centre de date de inteligență artificială, care utilizează tehnologii de calcul accelerate ale NVIDIA de ultimă generație. Acest lucru oferă organizațiilor infrastructura necesară pentru a exploata potențialul AI, stimulând inovația și transformarea digitală în toate industriile.”,

a declarat Ian Buck, vicepreședinte pentru Hyperscale și HPC la NVIDIA.

Pe lângă design-urile de referință pentru centrele de date, AVEVA, o filială a Schneider Electric, își va conecta platforma digitală twin la NVIDIA Omniverse, oferind un mediu unificat pentru simulare și colaborare virtuală. Această integrare va permite o colaborare perfectă între proiectanți, ingineri și părțile interesate, accelerând proiectarea și implementarea sistemelor complexe, contribuind în același timp la reducerea timpului de lansare pe piață și a costurilor.

„Tehnologiile NVIDIA îmbunătățesc capacitățile AVEVA de a crea o experiență de colaborare realistă și imersivă, susținută de datele și capacitățile bogate ale digitală twin inteligent AVEVA. Împreună, creăm o realitate virtuală industrială complet simulată, în care se pot modela rezultate și se pot efectua schimbări în realitate. Această îmbinare a inteligenței digitale și a rezultatelor din lumea reală are potențialul de a transforma modul în care industriile pot funcționa mai sigur, mai eficient și mai durabil.”,

a declarat Caspar Herzberg, CEO al AVEVA.

În colaborare cu NVIDIA, Schneider Electric plănuiește să exploreze noi cazuri de utilizare și aplicații în toate industriile și să își promoveze viziunea de a genera schimbări pozitive și de a modela viitorul tehnologiei.

Mai multe informații sunt disponibile la Summitul Schneider Electric pentru inovație de la Paris din 3 aprilie.

SLS Cargo, operatorul de logistică și transport deținut de FAN Courier, a inaugurat primul terminal intermodal pe care îl operează exclusiv în incinta P3 Bucharest A1, unul dintre cele mai complexe parcuri industriale din România. Noua investiție face parte din strategia companiei de dezvoltare pe termen mediu și lung, anunțată în 2020, după ce au intrat în portofoliul FAN Courier.

Investiția realizată de SLS Cargo în parteneriat cu P3 are o valoare de 1,9 milioane de euro, ceea ce îi conferă companiei statutul de operator exclusiv al acestui terminal. Totodată, a crescut semnificativ capacitatea de operare a companiei, care anterior se baza în principal pe terminalul feroviar de la Buftea.

În ultimii trei ani, SLS Cargo a acumulat o suprafață totală închiriată de peste 55.000 mp, devenind al doilea cel mai important chiriaș al parcului industrial P3 Logistic Parks de pe autostrada A1.

„Noul terminal, SLS BUCHAREST INTERMODAL TERMINAL, vine în întâmpinarea nevoii de a identifica soluții pentru numărul mic de terminale feroviare raportat la optimul necesar pentru piața românească. Ne bucurăm că am găsit în P3 Logistic Parks un partener alături de care am putut realiza o investiție extrem de necesară atât pentru dezvoltarea noastră, cât și pentru dezvoltarea transportului de mărfuri în regim intermodal. Folosind noul terminal, SLS Cargo introduce conceptul de «o singură fereastră», deoarece combină serviciile de transport rutier, maritim și aerian cu oricare dintre serviciile de depozitare, distribuție și consultanță vamală aflate, de asemenea, în portofoliul nostru.”,

a precizat Mihai Stoica, Managing Director SLS Cargo.

Transportul intermodal, considerat tot mai mult o opțiune strategică pentru livrarea globală de mărfuri, implică utilizarea succesivă a cel puțin două moduri de transport rutier, feroviar sau naval, fără a se diviza unitatea de transport intermodal la schimbarea acestora.

Compania estimează că până la finalul anului în curs, SLS Bucharest Intermodal Terminal va atinge o capacitate de operare de până la 750 de containere lunar, care va efectua o medie de 4 manevre/container. Lunar, terminalul va fi tranzitat de 15 trenuri cu rute tur-retur pe traseul Constanța Port – SLS Bucharest Intermodal Terminal, beneficiind preponderent de zona marilor parcuri logistice din vestul capitalei.

Principalele mărfuri transportate în containere maritime vor include bunuri de larg consum, materiale de construcții și alte materii prime. Terminalul intermodal nou creat va accelera operațiunile feroviare și procesele de descărcare și livrare către clienți datorită dinamicii ridicate.

„Ne bucurăm de succesul clienților noștri și suntem tot timpul deschiși pentru a le oferi cele mai bune soluții logistice, alături de facilitățile complete ale unui parc logistic modern și de abordarea proactivă a echipei P3 România. Ritmul alert de creștere al SLS Cargo din ultimii ani și alegerea P3 ca partener logistic arată atât importanța domeniului transporturilor pentru celelalte industrii, cât și contextul de creștere pe care parcul logistic P3 Bucharest A1 îl pune la dispoziția chiriașilor. În cei trei ani de colaborare, am crescut împreună și am găsit soluții sustenabile și eficiente din punct de vedere operațional pentru nevoile constante de extindere. În acest context, și datorită ariei de expertiză, SLS Group devine operatorul oficial al terminalului feroviar din cadrul parcului P3.”,

a declarat Cristina Pop, Head of Asset Management P3 Logistic Parks Romania.

SLS Bucharest Intermodal Terminal va fi echipat cu echipamente KALMAR pentru manipularea containerelor și cu flotă de platforme specializate în transportul rutier containerizat. De asemenea, va avea un sistem de operare (TOS – terminal operating system) pentru integrarea și automatizarea proceselor operaționale dintre departamentele interne, colaborarea cu partenerii de afaceri (clienți, transportatori, linii de shipping) și predictibilitatea internă și externă a evenimentelor de terminal.

Sistemul TOS va include module de GATE, RAIL, YARD și BILLING, facilitând optimizarea operațiunilor și proceselor de terminal, comunicarea prin schimb de mesaje EDI. Aceasta va oferi beneficii atât pentru operațiunile interne, cât și pentru clienți, care vor putea obține informații utile, precum generarea de rapoarte prin intermediul acestui sistem.

Sistemul de operare va fi furnizat de „NAVIS”, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software din domeniul logistic.