Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) ii solicita ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, sa clarifice modul in care soferii de transport marfuri trebuie sa respecte prevederile ultimei ordonante militare.
,,Asa cum a fost redactat si publicat, textul articolului in cauza risca sa paralizeze intreg fluxul de transport marfuri, soferii refuzand sa mai plece in curse, pentru a evita intrarea obligatorie in izolare/carantina”, atrage atentia FORT. Federatia transmite ministrului de Interne urmatoarele trei intrebari: izolare sau carantina? 14 zile maxim sau nu mai mult de 14 zile, respectiv, ca exemplu, numai 3 zile intre doua curse? Cum sa mai poata respecta o firma de transport fluxul de comenzi venite de la clienti si programarea curselor in conditiile in care numarul soferilor disponibili scade dupa fiecare cursa?
,,Izolarea la domiciliu presupune automat si blocarea activitatii profesionale a celorlalti membri ai familiei, ceea ce poate afecta grav bugetul acesteia. Este clar ca redactarea acestui articol nu a fost facuta prin consultarea Ministerului Transporturilor si cu atat mai putin dupa eventuala consultare cu patronatele din domeniu”, se precizeaza in comunicatul transmis de organizatia transportatorilor.