Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Guvernul a adoptat saptamana trecuta ordonanta 51/2019, care prelungeste perioada de valabilitate a actualelor licente de trasee judetene cu 4 ani, pana la 30 iunie 2023. OUG 51/2019, care modifica legea 92/2007 si OG 27/2011, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 535, de vineri, 28 iunie a.c.
In prezent, Autoritatea Rutiera Romana (ARR) lucreaza la foc continuu pentru a prelungi toate licentele de trasee judetene in timp util, astfel incat sa nu se inregistreze blocaje in activitatea de transport judetean.

Normele metodologice de aplicare a OUG 51/2019 trebuie adoptate in termen de 60 de zile de la publicarea ordonantei in MO, prin ordin comun al ministrului Transporturilor si al ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Totodata, in termen de 120 de zile de la data intrarii in vigoare a OUG 51/2019, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) si Agentia Nationala pentru Achizitiile Publice (ANAP) trebuie sa modifice, prin ordin al presedintilor acestora, documentelor standard si contractul-cadru de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport persoane, in conformitate cu modificarile aduse de OUG 51/2019.
Prin noua ordonanta se linistesc lucrurile in transportul judetean, care ajunsese in pragul colapsului. Foarte important, prin OUG 51/2019 se confinteste caracterul comercial al acestui segment de activitate, de aici si modificarile in OG27 – legea transporturilor. Consiliile judetene vor avea in continuare atributii in gestionarea si organizarea transportului judetean, urmand sa beneficieze de sprijinul ARR in a se documenta cu privire la caracteristicile parcului de vehicule licentiat.