Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ministerul Transporturilor a publicat pe site, la rubrica Transparenta Decizionala, proiectul de ordin pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora stabilite prin Ordonanta Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 980/2011, cu modificarile si completarile ulterioare. 
Ordinul vizeaza organizarea licitatiei electronice pentru o noua atribuire a programului de transport interjudetean, a carui valabilitate expira pe 30 iunie 2019. Noul program de transport ar trebui atribuit pe 60 de luni. Foarte important, vechiul sistem de punctaj a fost abrogat, iar noua metodologie prevede acordarea de puncte exclusiv pentru vechimea parcului auto. Continutul complet al ordinului poate fi consultat pe http://www.mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/2064-omt07082018dirtac1-2.
Decizia MT ia prin surprindere operatorii de transport, care sperau la o prelungire a programului de transport interjudetean.