Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cu ocazia Galei Tranzit de Logistică de la Oradea am stat de vorbă cu Artur Kalisiak despre asemănările și deosebirile dintre transportatorii polonezi și transportatorii români, Pachetul Mobilitate, transportul intermodal, nivelul producției din Polonia din ultimii ani, efectele Green Deal, creșterea costurilor de transport, competiția neloială din transporturi, înlocuirea tahografelor cu cele inteligente de generația a doua și subvențiile pentru achiziția de camioane electrice.

După investițiile în depozitele pentru produse farmaceutice și, recent, într-un nou depozit ADR, H.Essers a ajuns să opereze în România 60.000 mp de pentru mărfuri specializate, majoritatea în proprietate.

La finalul lui 2024, compania a extins suprafața de depozitare pentru mărfuri periculoase la București cu 10.000 mp, devenind, cu 30.000 mp de astfel de spații, furnizorul de servicii logistice care operează cea mai mare suprafață de depozitare certificată SEVESO.

Tocmai datorită investițiilor din 2024, dar și unor clienți noi, H.Essers Logistics și-a crescut volumul de activitate (mai ales distribuția locală de farmaceutice) în primul trimestru din 2025 cu 20% față de perioada similară din 2024. Și are noi proiecte în industria farmaceutică (Direct to Pharma), prin care livrează medicamente scumpe direct către farmacii, decât cele din lanțurile mari – o tendință nouă pe piață.

În ceea ce privește transportul internațional, compania caută să se adapteze la noile realități de pe piață – scăderea volumelor, Pachetul Mobilitate – și a scăzut în ultimul timp flota din România de la 330 la 190 de camioane grele.