Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lovitură mare a Parchetul din Catania împotriva clanului Scalisi:

Direzione Distrettuale Antimafia a dispus şi organizat sechestru de bunuri în cazul mai multor companii de logistică și de transport, care se presupune că sunt controlate de șeful clanului, Giuseppe Scarvaglieri.

Există suspiciuni că firmele din Sicilia, Lombardia și Veneto sunt conectate la organizația mafiotă criminală.

26 de inculpați au fost anchetați. Principalele acuzații sunt apartenența la o asociație criminală asemănătoare mafiei și transferul fraudulos de active, cu scopul de a eluda normele anti-mafie aplicabile.

5 dintre inculpați au fost arestați.

Sechestrul de bunuri vizează bunuri și imobile ale 17 companii cu sedii în Sicilia, Lombardia și Veneto, precum și mai multe conturi curente.

Valoare totală a tuturor articolelor confiscate este de 50 de milioane de euro. Într-o comunicare, procurorul din Catania a precizat că asociația criminală avea capacitatea de a se integra în rețeaua economico-socială și de a se infiltra pe site-uri de producție active pe întreg teritoriul național și cu sediul în nord-est.

Responsabili pentru acest lucru sunt în primul rând doi antreprenori activi în sectorul transporturilor și logisticii, care și-au început activitatea în Adrano (Catania) și, potrivit anchetatorilor, s-au putut baza și pe acoperirea financiară a clanului din centrul anchetei. Ambii antreprenori și-au extins activitățile ilegale pe întreg teritoriul național și au preluat chiar companii care erau active în domeniul comercializării produselor petroliere în Veneto și Lombardia.