Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, a anunțat pe rețetele sale de socializare că Borusan Pipe va deschide în curând o nouă unitate de producție în Parcul Industrial Alinso din comuna Ariceștii Rahtivani.

Fabrica va produce amortizoare pentru industria auto, având ca principalii clienți Dacia și Ford Otosan, dar și alte companii din Germania, Slovacia, Ungaria, Cehia sau Polonia. Investiția inițială este de 15 milioane de euro, cu posibilitatea de a fi dublată în viitor, în funcție de cerere. În prima fază, vor fi create 60 de noi locuri de muncă.

Grupul Borusan, unul dintre cele mai importante companii din Turcia din industria țevilor din oțel, cu o cifră de afaceri totală de 7,9 miliarde de dolari, își propune să-și extindă investițiile și în alte domenii de activitate, nu doar în cel al componentelor auto.

Reprezentanții autorităților județene și locale, inclusiv Virgiliu-Daniel Nanu, candidatul #PSD la funcția de Președinte al CJ Prahova și actualul Prefect, Emil Draganescu, împreună cu Primarul Gheorghe Orbu, au participat la o întrunire pentru a transmite un mesaj de sprijin clar pentru noile investiții din Prahova și din Ariceștii Rahtivani.

Potrivit Ministrului Economiei atunci când investitorii, fie cu capital românesc, fie străin, beneficiază de sprijinul autorităților locale, județene sau guvernamentale, proiectele se dezvoltă în mod eficient și la timp, generând locuri de muncă și prosperitate în localitățile respective.