Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Buses a semnat o scrisoare de intenție cu carosierul indian MCV, prin care ultimul ar urma să producă suprastructuri pentru modelele de autobuze electrice urbane și interurbane Volvo comercializate pe piața europeană. Producția de serie este planificată să înceapă în vara anului viitor, primele autobuze electrice urmând să ajungă la clienți la începutul lui 2025.

„Suntem mulțumiți de faptul că putem dezvolta parteneriatul cu MCV, un carosier cu multă experiență, care are competențele necesare pentru a produce vehicule la cel mai înalt nivel și a răspunde cerințelor stricte ale clienților europeni“, a declarat Dan Pettersson, Senior Vice President Volvo Buses. „Cooperarea cu un carosier extern ne conferă flexibilitate sporită.“

Intenția este ca MCV să producă sub licență caroserii pentru modelele urbane Volvo 7900 electrice de 12 și 18 m lungime, iar pentru segmentul interurban să fie dezvoltat un produs nou, de asemenea, electric. Așa cum a fost comunicat anterior, producția de șasiuri va rămâne la fabricile Volvo din Borås și Uddevalla, Suedia.

„Volvo Buses va reprezenta interfața cu clienții, pentru a garanta nivelul ridicat de siguranță și calitate al produselor. Vom continua să ne susține clienții cu servicii uptime și piețe de schimb, atât pentru modelele noi, cât și pentru vehiculele aflate deja în operare“, a mai declarat Pettersson.

MCV este deja unul dintre partenerii cheie ai Volvo Buses, împreună cu care producătorul suedez livrează autobuze pentru transportatorii din Marea Britanie. Operatorul urban Metroline, din Londra, este unul dintre aceștia. Parteneriatul cu MCV este parte din noul model de business al Volvo Buses în Europa, unde acesta din urmă dorește să se concentreze exclusiv pe producția de șasiuri și să lase carosarea în mâinile furnizorilor externi, atât pentru autobuze, cât și pentru autocare. În prezent, Volvo analizează oportunități de colaborare și cu alți carosieri.