Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Directorul general al unui companii de transport din Germania, în vârstă de 71 de ani, nu a ținut corect evidența timpului lucrat de șoferi și a evitat astfel plata contribuțiilor la asigurările sociale. În plus, șoferii au fost plătiți sub salariul minim în Germania. Tribunalul din Gmünd l-a condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare. Antreprenorul trebuie, de asemenea, să plătească o amendă de 5.145 de euro, așa cum a informat biroul vamal principal din Ulm.

Anchetatorii vamali de la controlul financiar al muncii ilegale din Aalen descoperiseră neconcordanțe în compania de transport încă din 2018. Programul de lucru documentat de directorul general a fost incorect, iar salariile din intervalul de 5 cifre pentru 15 angajați nu au fost plătite la timp de câțiva ani. În plus, a angajat un șofer pentru a lucra pe cont propriu. Prejudiciul determinat pentru asigurările sociale s-a ridicat la 35.000 de euro.

Industria transporturilor este întotdeauna în centrul auditurilor prin controlul financiar al muncii nedeclarate de către vamă. Cu doar câteva săptămâni în urmă, 55 de oficiali de la biroul vamal principal din Ulm au verificat în total 153 de șoferi de curierat în patru controale cheie din land și, în 21 de cazuri, au prezentat indicații privind încălcarea obligației de raportare, neîndeplinirea salariului minim și folosirea muncii nedeclarate.