Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PENNY va dota toate depozitele proprii cu panouri fotovoltaice până la finalul acestui an, iar centrul logistic din Filiași, care va fi inaugurat anul acesta, va fi realizat conform standardelor de eficiență BREEAM și ar urma să recupereze căldura din sistemul frigorific. Deja, peste 60% din flota retailer-ului respectă standardul EURO 6.

Sustenabilitatea este o direcție asumată de PENNY, care la final de 2020 opera 33 de magazine dotate cu sisteme fotovoltaice capabile cu o capacitate potențială a sistemului de 2.658 kWp.

Pentru a diminua cantitățile de gaze cu efect de seră pe care le generăm în operațiunile proprii, dar și în lanțul de aprovizionare, ne propunem să creștem gradual procentul de energie verde achiziționată. În același timp, ne propunem să investim semnificativ în noi tehnologii, să utilizăm refrigeranți prietenoși cu mediul și să înlocuim combustibilii fosili utilizați pentru sistemele de încălzire. Tocmai de aceea, investim considerabil în sustenabilitate, iar până la sfârșitul acestui an toate depozitele PENNY vor fi dotate cu panouri fotovoltaice

Klaus Sattler, Logistics Manager PENNY.

Mai mult, cel de-al patrulea depozit logistic, situat în Filiasi și a cărui deschidere este planificată pentru acest an, va fi realizat conform standardelor BREEAM și va îngloba și tehnologia de recuperare a căldurii din sistemul frigorific.

În privința lanțului de aprovizionare, compania investește constant în tot ceea ce înseamnă logistică eficientă și verde, iar pentru a-și transporta marfa a apelat la CHEP, responsabil de managementul paleților. „Calculăm continuu emisiile de gaze cu efect de seră pentru a monitoriza și reduce impactul advers al operațiunilor pe care le avem asupra mediului. În acest sens, la nivel de grup, folosim instrumentul GEMIS (Global Emission Model for Integrated Systems), în care includem date precum companii și vehicule închiriate (distanțe/ kilometri sau combustibil uzat, în litri)“, a mai afirmat Logistics Manager-ul PENNY, pentru revista TRANZIT.

Flotă Euro 6

Eficiența asupra operațiunilor și a mediului se reflectă și transport, prin optimizarea rutelor și creșterea numărului de camioane și van-uri folosite de subcontractori, care să fie conforme cu normele de poluare EURO 6. În prezent, peste 60% din cele 120 de camioane din flota PENNY respectă această normă. „Obiectivul nostru este ca până la finalul anului 2022, această flotă  să corespundă normelor Euro 6 în proporție de 100%. De asemenea, electromobilitatea este o temă a viitorului. Deși asigurarea alimentării pentru vehiculele electrice nu este o preocupare intrinsecă a industriei alimentare, aducem o contribuție decisivă la extinderea infrastructurii de încărcare facilă pentru clienții noștri care folosesc mașini electrice“, a subliniat Klaus Sattler.