Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PepsiCo a publicat astăzi Raportul de mediu, social și guvernanță (ESG) pentru anul 2023, in care PepsiCo a atins unele obiective mai repede decât era prevăzut, a introdus altele noi și a făcut progrese semnificative în privința altora, în timp ce anumite obiective, inclusiv în ceea ce privește ambalajele, continuă să prezinte provocări. Printr-o gamă largă de inovații, investiții strategice, parteneriate revoluționare și prin numeroasele acțiuni desfășurate de cei 318.000 de asociați la nivel global, compania a redus emisiile Scope 1 și 2 cu 13% și emisiile totale Scope 1, 2 și 3 cu 5% față de anul trecut (mai exact, a redus cu 33% emisiile de tip Scope 1 și 2 și cu 4% emisiile totale de tip Scope 1, 2 și 3, măsurate față de nivelul de referință din 2015.  În 2023, aproximativ 80% din necesarul global direct de energie electrică al companiei a fost acoperit cu mecanisme de energie electrică regenerabilă, inclusiv energie solară pe site, acorduri de achiziție de energie în afara site-ului și credite de energie regenerabilă.)

De asemenea, PepsiCo a redus utilizarea plasticului virgin provenit din surse neregenerabile cu 4% de la an la an, a dublat amprenta globală a agriculturii regenerative la peste 1,8 milioane de acri (728.435 hectare) și a înregistrat o creștere cu 25% a eficienței utilizării apei în locațiile deținute de companie cu risc ridicat de apă, în comparație cu un nivel de referință din 2015 (obiectiv atins cu doi ani mai devreme decât era prevăzut).

Rezultate remarcabile și în România

În România,PepsiCo a înlocuit 80% din flota sa cu 450 de vehicule hibride,  contribuind la reducerea emisiilor de CO₂. În conformitate cu datele și recomandările constructorului auto, compania estimează o reducere de 15% a emisiilor de CO2 generate de flota sa de vehicule din România, comparativ cu 2022, și o scădere de 46% față de nivelul de referință din 2015. De altfel, PepsiCo este și printre puținii producători din România care au achiziționat camioane electrice.

De asemenea, PepsiCo a investit 2,1 milioane de dolari în instalarea a peste 3.000 de panouri fotovoltaice în locațiile din Dragomirești, Popești și Covasna. Cu o capacitate de 1.700 kWp, aceste panouri au un potențial de a genera anual peste 1.300 MWh de energie verde. Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone.

Alte 13 milioane de dolari s-au investit într-o linie de producție de PET de mare viteză în Dragomirești. Această linie de producție este considerată cea mai automatizată din portofoliul PepsiCo din Europa și poate produce până la 1 milion de sticle pe zi. Consumul de energie al acestei linii este redus cu aproximativ 30% în comparație cu liniile convenționale, în timp ce eficiența în consumul de energie per litru produs este cu 30% mai mare. De asemenea, noua linie produce cu 60% mai multe băuturi pe unitatea de timp, utilizând cu 20% mai puțin dioxid de carbon și reducând consumul de apă cu 30% per litru de băutură produs. În același timp, aceasta contribuie la scăderea cantității de plastic utilizat cu aproximativ 30 de tone pe an.

Raportul ESG 2023 include ESG Summary, ESG Topics A-Z și ESG Data Hub, oferind o prezentare detaliată a pep+, programul global de transformare care urmărește să stimuleze performanța pe termen lung și valoarea afacerii.

Jim Andrew, Chief Sustainability Officer la PepsiCo, a declarat:După trei ani de activitate pep+, este clar că accentul pe care l-am pus în cadrul companiei funcționează în multe domenii. Utilizarea materialelor plastice virgine a scăzut de la an la an, iar emisiile totale Scope 1, 2 și 3 au scăzut față de 2022, precum și față de nivelul de referință din 2015. Aceste realizări merită să fie celebrate. Cu toate acestea, drumul care ne așteaptă va continua să prezinte provocări. Continuăm să analizăm unde să dedicăm timp și resurse pentru a produce un impact semnificativ și să ne asigurăm că ne concentrăm eforturile. Construirea unor parteneriate puternice și strategice cu alți jucători de anvergură și adoptarea și extinderea tehnologiilor revoluționare sunt esențiale pentru strategia noastră.”

Rezumatul Raportului ESG din acest an și toate materialele aferente care pot fi descărcate sunt disponibile aici.