Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou centru de testare pentru transportatorii care călătoresc cu feribotul din Irlanda în Franța a fost deschis în Holmestown, Wexford (accesibil de pe N25). Acesta se adaugă celorlate două deschise în apropierea porturilor Dublin și Rosslare, respectiv în parcarea Blue Long Stay a aeroportului Dublin, indicată de la M1 Junction 2 (Aeroport) și M50 Junction 4 (Ballymun) şi în zona de servicii a autostrăzii Gorey (Circle K), Wexford, cu acces de pe M11.

Reamintim că, potrivit deciziei guvernului francez, toți șoferii de vehicule comerciale (grele, ușoare sau autocare) trebuie să aibă la îmbarcare dovezi ale unui test negativ la Covid-19 obținut cu maximum 72 de ore înainte. „Serviciile directe către continent sunt o parte critică a lanțului de aprovizionare al Irlandei. Pentru a sprijini transportatorii în îndeplinirea cerințelor stabilite de Franța, am înființat noul centru de testare gratuită la Holmestown, Wexford. Îi invităm pe șoferii care se îndreaptă spre Franța să își pre-rezerve locul la testare“, declară ministrul Transporturilor din Irlanda, Eamon Ryan TD.

Testul se poate pre-rezerva la adresa https://rocdochealthcheck.ie/get-tested.html. Apoi, la centrul de testare, șoferii vor trebui să prezinte dovada rezervării feribotului și un document de identificare cu fotografie, în mod ideal cardul tahograf digital.

La cererea autorităților franceze, șoferii vor trebui, de asemenea, să prezinte înainte de îmbarcarea pe feribot un formular completat și semnat, denumit „declarație de onoare”, în care să confirme că nu au simptome de Covid-19 și că nu au intrat în contact direct cu o persoană testată pozitiv în ultimele 14 zile. Formularul dedicat șoferilor HGV este acum disponibil în limba engleză la: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Deplacement-des-transporteurs-routiers-internationaux.