Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul Transmec își extinde activitățile în Africa de Nord prin achiziționarea unei companii de transport rutier care efectuează de 20 de ani transporturi în această regiune (în principal Tunisia și Maroc) și Italia. Este vorba de Tna Cargo, cu sediul la Vicenza, la care Transmec a achiziționat o participație majoritară de 67%.

Compania cu sediul în Veneto are o flotă de peste 500 de semiremorci și filiale în Tanger, Tunis și în principalele porturi italiene de la Marea Tireniană, unde oferă, de asemenea, servicii de transport vamal și cu temperatură controlată. Tna Cargo a avut în 2021 o cifră de afaceri consolidată de 38 de milioane de euro.

Achiziția se desfășoară în 2 etape: prima, încheiată la sfârșitul lunii august, a dus la achiziționarea a 67% din Tna Cargo, iar cea de-a doua, planificată pentru 2023, va duce Transmec la controlul a 100% din capitalul social al companiei din Vicenza, al cărei fondator, Germano Garbin, va păstra conducerea în calitate de CEO. Acesta din urmă afirmă că din punct de vedere corporativ, Transmec s-a prezentat pentru Tna Cargo ca fiind cea mai coerentă alegere de continuitate și dezvoltare.

Tna Cargo va deveni mai puternică datorită diversificării serviciilor oferite de Transmec (rutier, intermodal, aerian/marin, logistică și soluții tehnologice) și va fi mai prezentă în legăturile dintre Africa de Nord și statele europene.

Transmec a decis, de asemenea, să își extindă activitatea în Africa de Nord, datorită potențialului de creștere economică al acestei regiuni: în 2021, schimburile comerciale cu Italia au atins 29,9 miliarde de euro, cu o prognoză pentru 2022 de creștere de 25% în principalele sectoare economice. În plus, 400 de companii italiene operează în Maroc și 220 în Tunisia. Africa de Nord este pentru întreaga Europa o zonă economică de mare valoare strategică, atât pentru aprovizionarea cu materii prime, energie și produse alimentare, cât și pentru că capacitatea de producție și expertiza acestei zone a crescut considerabil, în special în domeniul auto, textil și biomedical.

Este o evoluție care pune multe țări în situația de a concura pe picior de egalitate cu Orientul Îndepărtat, cu costuri de transport și timpi de tranzit semnificativ mai mici. Odată cu achiziționarea Tna Cargo, Transmec oferă o oportunitate de diversificare și creștere în acest domeniu, într-o formă directă și integrată, tuturor clienților lor italieni și internaționali.