Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei doreste consultari si ii solicita premierului Romaniei, Viorica Dancila, sa nu gireze prin semnatura sa Ordonanta de Urgenta, „care are toate sansele sa declanseze o criza a economiei romanesti“, dupa cum se arata intr-o scrisoare deschisa.
„Va scriem in numele Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), intr-un ultim efort de a preintampina o decizie a Guvernului pe care il conduceti si care risca sa aiba consecinte deosebit de grave pentru economia Romaniei. CDR reprezinta companii romanesti si straine, mici si mari care contribuie cu peste 50% la PIB-ul Romaniei si angajeaza peste 1,2 milioane de oameni. Credem ca vocea noastra merita ascultata“, se arata in scrisoarea deschisa.
 

Coalitia arata ca ordonanta a fost elaborata fara o analiza serioasa si fara o consultare cu specialisti in domeniile pe care le reglementeaza sau le impoziteaza. „In lipsa acestei consultari, fiind rezultatul contributiei unui numar restrans de persoane, ea contine multe greseli si concluzii bazate pe analize eronate. Consideram ca ele pot fi indreptate in urma unui dialog cu mediul de afaceri.“
In opinia CDR, solutia nu este legiferare prin OUG, „in preajma sarbatorilor de iarna si cu aplicabilitate peste doar cateva zile, ci intr-un dialog onest, bazat pe argumente, cifre si studii de impact.“ „Prin urmare, va rugam sa nu girati prin semnatura dumneavoastra un act normativ care are toate sansele sa declanseze o criza a economiei romanesti, ci sa dispuneti asa cum am solicitat de nenumarate ori in acest an, aducerea la masa consultarilor a tuturor celor implicati, atat din administratie, cat si din mediul de afaceri“, mai arata CDR in scrisoarea deschisa.