Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault Trucks și Kleuster, producătorul de biciclete electrice e-cargo cu sediul la Lyon, determinați de aceeași misiune de decarbonizare a mobilității profesionale, își unesc forțele pentru a accelera producția și distribuția bicicletelor e-cargo Freegônes.

Biciclete e-cargo vor fi montate în situl industrial Renault Trucks din Vénissieux și distribuite prin rețeaua franceză Renault Trucks, iar începând cu 2023 și în rețeaua sa europeană. În plus, Renault Trucks completează soluțiile de livrare pe ultimul kilometru la gama sa de vehicule electrice.

În urmă cu 8 ani, Kleuster a lansat un pionierat, bicicleta profesională de transport electronic de marfă Freegônes pentru a răspunde acestei nevoi presante a unui transport agil și decarbonizat. Tot astfel cum și producătorul Renault Trucks își electrifică treptat gamele de vehicule pentru clienții care operează în orașe.

Bicicleta Freegônes, ideală pentru a transporta diverse mărfuri

Kleuster Freegônes dispune de o autonomie de 80 km, poate fi mai productivă față de un vehicul utilitar și mai rentabilă în privința reducerii costurilor de transport. Totodată, construită pe un singur șasiu de caroserie, oferă 5 module (cutie uscată, cutie frigorifică, food service, pubelă plată și pubelă de gunoi). În timp ce cutia uscată Freegônes are un volum de transport de neegalat (350 kg sarcină utilă și 2 m3 capacitate utilă), cutia frigorifică Freegônes oferă un control al temperaturii aprobat de ATP cu temperaturi între -25 °C și +4 °C. Tot astfel, este singura bicicletă care are cutie de gunoi ce se poate descărca automat într-un camion basculant sau într-un container în circa 20 de secunde.

Practic, bicicletele pot fi utilizate de la colectarea sau livrarea de pachete sau alimente, la servicii de curierat, meserii artizanale, până la colectarea deșeurilor, întreținerea spațiilor verzi, precum și sectorului alimentar.

Ca urmare a parteneriatului, Renault Trucks își dezvăluie expertiza, infrastructura industrială și capacitatea de producție la scară largă. De asemenea, asamblarea și logistica Freegônes s-au mutat într-o clădire de 2.100 m2 în cadrul sitului Renault Trucks de la Vénissieux. Pentru a face față cererii, Renault Trucks dispune deja de o echipă de producție de aproximativ o duzină de persoane.

Potrivit comunicatului de presă, se dorește ca pe termen foarte scurt să crească de cinci ori față de 2022 capacitatea de producție.

În prezent, aproape 200 de Freegônes sunt folosite în toată Franța, unii de peste 7 ani, o dovadă a fiabilității și durabilității lor..

Cu toate acestea, Renault Trucks devine singurul producător european care dispune de o gamă largă de vehicule electrice între 650 kg și 44 t GVWR.