Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belgienii de la WDP continuă să investească puternic pe piața din România, urmând să finalizeze achiziția unor noi terenuri în zona București în urma unei investiții de 10 milioane de euro.

Compania belgiană WDP, unul dintre cei mai activi investitori pe piața de spații logistice din România, a publicat astăzi, 30 iulie, rezultatele financiare pentru primele șase luni din 2021. Conform raportului financiar, dezvoltatorul de spații logistice și industriale finalizează achiziția unor noi terenuri în zona București, investiție de 10 milioane de euro, și extinde spații logistice în țară, în mai multe zone, printre care Buzău și Cluj.

Investițiile WDP în depozite noi în perioada următoare însumează 107 milioane de euro

La Buzău, beneficiarul investiției este retailerul Metro, care a închiriat un spațiu de 3.750 mp, ce ar urma să fie livrat în T2 2022, în timp ce pentru Profi, WDP dezvoltă la Roman un spațiu de 12.000 mp și la Timișoara un altul de 57.000 mp, ce ar urma să fie livrat în trimestrul al doilea din 2022. În acest an însă, în trimestrul al treilea, WDP va da în folosință două noi spații în Ștefăneștii de Jos (București) pentru retailerii LPP (22.000 mp) și Eobuwie (15.640 mp). La Cluj, Fedex se dezvoltă cu încă 2.198 mp, ce vor fi livrați tot în al treilea trimestru din 2021.

Conform raportului financiar, dezvoltatorul belgian de spații logistice are în derulare  doar pe piața din România, 8 proiecte de investiții cu termene de finalizare până la mijlocul anului viitor, care însumează 107 milioane euro.

În primele nouă luni ale acestui an, dezvoltatorul belgian de spații logistice și industriale WDP a reușit să finalizeze proiecte care însumează 414.000 mp, ceea ce reprezintă investiții de circa 278 de milioane de euro. Mai mult de o treime dintre acestea, respectiv, 97 de milioane de euro, reprezintă investiții finalizate în România pentru companii precum Auchan, Pirelli, Aeronamic Eastern Europe, Alcar, Lecom sau Aggreko.

Datele apar în raportul pentru primele trei trimestre publicat astăzi, 21 octombrie, de companie. Potrivit sursei citate, la nivel european, WDP are în derulare proiecte în valoare de 467 de milioane de euro care însumează mai mult de jumătate de milion de metri pătrați construiți. În România, pe primele nouă luni din 2020 au fosta livrate proiecte în valoare de 97 de milioane de euro, ce însumează o suprafață totală de 157.600 de mp, din care 62.000 mp au fost dați în folosință la Slatina, pentru Pirelli, în trimestrul al treilea.

Pentru țara noastră investițiile în derulare însumează 142 de milioane de euro și reprezintă proiecte pentru mari retaileri cu termene de livrare în următoarele 12 luni. Printre beneficiarii noilor investiții se numără Profi la Craiova, Roman și Timișoara, Carrefour la Deva, LPP și Decathlon la Ștefăneștii de Jos și Rosti, furnizor pentru industria de ambalaje, la Păulești.  

Investițiile WDP în România în următoarele 12 luni însumează 142 de milioane de euro

De exemplu, la Roman, WDP va modifica spațiul actual pentru Profi, care se va extinde cu încă 12.000 mp sub forma unui centru de distribuție, pentru un total de peste 50.000 mp. Noua clădire este programată a fi finalizată în trimestrul al patrulea din 2021, cu o investiție estimată din partea WDP de circa 14 milioane de euro. Profi va închiria suprafața cu un contract pe 15 ani.

De asemenea, la București, în parcul logistic din Ștefăneștii de Jos, grupul polonez LPP își extinde activitățile de eCommerce cu încă 22.000 mp în centrul logistic de aici. Investiția este de circa 9 milioane de euro, iar producătorul va semna un contract de închiriere pe o durată de 9 ani.