Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Unioncamere – Camera de Comerţ, Industrii şi Agricultură din Italia – a lansat un program de digitalizare a transportului rutier intitulat „Către implementarea sistemului e-CMR”, care se află în faza de testare și la care participă o serie de companii italiene din acest sector. Printre acestea se numără Arcese, care adoptă e-CMR, versiunea digitală a documentului care însoțește transportul. Compania cu sediul în Trento îl folosește în cadrul unor operațiuni de transport rutier internațional, într-un perimetru definit și bine controlat. Scopul este de a detecta avantajele, obstacolele sau alte dificultăți în utilizare.

e-CMR permite întregului lanț de transport – adică expeditorului, transportatorului și destinatarului – să obțină informații și notificări în timp real cu privire la principalele etape de transport – cum ar fi încărcarea, manipularea și livrarea – și la starea mărfurilor. Astfel, se poate declanșa orice acțiune corectivă sau informativă și se poate trece la facturare imediat după livrarea bunurilor. În prezent, Italia nu se numără încă printre cele 30 de țări care au ratificat e-CMR, dar ar trebui să fie una dintre următoarele.

„Sectorul nostru este un sector care evoluează rapid, iar e-CMR este un element cheie pentru a sprijini transformarea proceselor noastre, determinată de puternicul impuls spre digitalizare”, explică Emanuele Arcese, directorul diviziei de transport rutier de marfă FTL. Arcese se așteaptă la rezultate pozitive din acest experiment, pe lângă sensibilizarea tuturor actorilor din lanțul de aprovizionare, și la un impuls în procesul de ratificare a protocolului de către guvernul italian.