Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pe 30 august, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Enrico Giovannini a anunțat semnarea unui acord cu Comitato Centrale Albo Autotrasportatori (Comitetul Central al Rolului Transportatorilor Rutieri) și Sogesid pentru a lansa licitatia pentru zone de parcare sigure și securizate pentru camioane până la sfârșitul anului 2022.

Aceste zone vor respecta criteriile UE privind parcările. Cererea națională de oferte va defini cerințele de participare și procedurile administrative de obținere a contribuțiilor pentru realizarea acestora. Safe and Secure Truck Parking Areas este un program european care stabilește 4 niveluri de siguranță (bronz, argint, aur și platină), 2 niveluri de criterii minime pentru serviciile pentru șoferi și vehicule și o procedură de certificare pentru parcările de camioane.

Nivelurile de securitate sunt împărțite în patru zone: perimetrul, zona de parcare, intrarea și ieșirea, precum și procedurile pentru angajați. Fiecare dintre acestea are cerințe minime pentru fiecare nivel. Uniunea Europeană a alocat 100 de milioane de euro pentru îmbunătățirea parcărilor pentru camioane. Se estimează că, în prezent, în Uniune sunt disponibile 100.000 de locuri de parcare, față de cel puțin de 3 ori mai multe decât cererea, și doar 7.000, mai puțin de 3%, sunt în zone considerate sigure. Scopul programului este de a avea o zonă certificată Stpa la fiecare 100 km de-a lungul drumurilor din Coridorul Ten-T.

https://www.eu-parking.com/The-Standard/Criteria