Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Programul pentru Mediu și Acțiune Climatică 2021-2027 (LIFE) va deveni cel mai ambițios program al Uniunii Europene (UE) privind clima și mediul înconjurător. Parlamentul European a aprobat oficial acordul cu statele membre privind LIFE, singurul program la nivelul UE dedicat exclusiv mediului și climei, care va intra în vigoare retroactiv, de la 1 ianuarie 2021.

Programul UE va contribui la schimbarea necesară către o economie curată, circulară, eficientă din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de carbon, pentru a proteja și îmbunătăți calitatea mediului și pentru a opri și a inversa pierderea biodiversității.

Bugetul total alocat pentru LIFE în cadrul compromisului privind cadrul financiar multianual 2021-2027 este de 5,4 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde de euro vor fi destinate activităților de mediu și 1,9 miliarde de euro, acțiunilor climatice.

Comisia Europeană va monitoriza și raporta periodic cu privire la integrarea obiectivelor privind clima și biodiversitatea, inclusiv urmărirea cheltuielilor.