Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

În prima jumătate a anului, dezvoltatorul imobiliar cu capital belgian WDP a investit 37 milioane de euro în noi achiziții – terenuri noi sau spații de închiriere deja existente.

În România, a achiziționat la Popești Leordeni un teren de 65.000 mp și la Arad un parc industrial  de 42.000 mp. WDP a investit 16 milioane de euro pentru vânzarea și închirierea spațiilor existente ale producătorului de mobilă Taparo din Târgu Lăpuș și Techtex, furnizor de textile pentru îngrijirea sănătății din Baia Mare. Compania continuă extinderea și la Roman, cu încă 5.700 mp.

În prima jumătate a anului, investitorul belgian a finalizat proiecte de 39 milioane de euro reprezentând spații logistice pentru retaileri precum Metro, Auchan și Profi. WDP are în derulare în prezent în România proiecte de 106 milioane de euro, cu termene de finalizare până în 2025.

WDP continuă să vadă aibă încredere în investițiile pe piața românească, în ciuda volatilității crescute a pieței, a perspectivelor macroeconomice mai slabe, inclusiv a unui ciclu de creditare schimbat, a unui mediu de creștere a ratei dobânzii și a tensiunilor geopolitice sporite. Acest lucru se bazează pe potențialul deblocat în cadrul portofoliului existent, pe noile oportunități de dezvoltare și achiziție și pe extinderea strategiei “Energy as a Business”, susținută de o bază de finanțare solidă.

WDP a plasat cu succes 500 de milioane de euro de obligațiuni verzi negarantate prin intermediul unui plasament privat în SUA la mijlocul lunii aprilie 2022. Rata efectivă a dobânzii pentru aceste obligațiuni pe zece ani este de 1,52% (inclusiv pre-hedging). Această tranzacție subliniază profilul solid de credit și ESG al companiei. În plus, WDP a reușit să obțină o finanțare suplimentară de aproximativ 75 de milioane de euro.

Parteneriat strategic cu Catena

în urma unui acord încheiat în aprilie 2022, Catena și WDP intenționează să utilizeze acest parteneriat strategic pentru a se concentra pe o răspândire geografică mai largă pentru clienții lor, astfel încât să poată oferi servicii pentru clienți în zonele din regiunile în care ambele companii sunt active în prezent. În acest fel, ele intenționează să optimizeze fluxul de mărfuri al clienților lor între regiuni. Joost Uwents, directorul general al WDP, a fost numit, de asemenea, director în consiliul de administrație al Catena.