Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schaeffler culege acum roadele deciziei sale de a crea o divizie specifică de business pentru mobilitatea electrică, în 2018. De-a lungul anilor, Schaeffler și-a întărit progresiv expertiza în mobilitate electrică printr-o serie de achiziții. Prima, Elmotec Statomat, la sfârșitul lui 2018, a adus o nouă expertiză în tehnologia de înfășurare, oferind grupului Schaeffler o acoperire cuprinzătoare pentru industria de motoare electrice. O altă achiziție de mare succes din 2016 a fost preluarea Compact Dynamics, un specialist în dezvoltarea conceptelor inovatoare de acționare electrică.  Între timp, joint-venture-ul Schaeffler Paravan Technologie dezvoltă sistemul de direcție Space Drive, o tehnologie cheie pentru conducerea autonomă.

Schaeffler furnizează tehnologii pentru toate sistemele de propulsie electrice. Producția în serie a tuturor transmisiilor electrice, o componentă cheie a sistemelor cu axe electrice, funcționează cu succes din 2017, oferind rapoarte optime de transmisie și transfer de putere de la motorul electric la roți. Aceasta este o componentă extrem de versatilă, cu o gamă largă de aplicații. În Audi e-tron, de exemplu, transmisia electrică de la Schaeffler, cu modele structurale diferite, sunt utilizate pe ambele axe pentru capacitatea de tracțiune integrală. Și Porsche Taycan este echipat cu o transmisie coaxială electrică Schaeffler de înaltă eficiență pentru a asigura raportul de transmisie necesar pe puntea față. În 2020, transmisia coaxială electrică i-a adus lui Schaeffler prestigiosul premiu PACE, considerat de industria la nivel mondial drept semnul distinctiv pentru proiectele de succes din indistria auto. Schaeffler a asigurat, de asemenea, mai multe comenzi pentru „axe electrice 3 în 1” complete, care combină motorul electric, unitatea de acționare și electronica de putere într-un singur sistem. Acestea sunt axe electrice performante, cu densitate de putere avansată.

Acest an va vedea începutul producției de serie a modulelor hibride, unități de acționare hibride și transmisii complet electrice. Baza producției de motoare electrice Schaeffler este o platformă de tehnologie modulară foarte bine integrată. Expertiza Schaeffler în zonele de producție și tehnologie pe toate componentele sistemelor de acționare electrice este cheia industrializării de succes a produselor care sunt avansate din punct de vedere tehnologic, cât și foarte profitabile. Împreună cu o serie de comenzi de producție în serie pentru motoarele electrice din sectorul autoturismelor, Schaeffler a atins recent o altă realizare importantă prin intrarea pe segmentul aplicațiilor pentru vehiculele comerciale grele. Schaeffler a anunțat o comandă de producție în masă pentru motoare electrice cu tehnologie de „înfășurare a undelor”, o tehnologie care oferă densitate mare de putere, precum și avantaje în timpul asamblării.

Schaeffler a primit o comandă record pentru unitățile hibride dedicate. Din 2024, Schaeffler va livra o întreagă unitate de acționare care cuprinde două motoare electrice și transmisie cu electronică de putere integrată. O putere a sistemului de 120 kW oferă performanțe similare mașinilor sport cu consum redus de combustibil.

Aceste succese în divizia de afaceri E-Mobility reflectă standardele ridicate ale companiei ca furnizor pentru industria auto.