Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tendinta globala de a raspunde cerintelor sectorului logistic a dus la aparitia unor concepte originale si interesante pentru zona de last mile delivery.
Solutia eBike – o combinatie indrazneata dintre bicicleta si van – a devenit parte a unei flote mixte utilizate de un numar tot mai mare de companii de distributie. Reprezentantii companiei Electric Assisted Vehicles, un start-up cu sediul in Oxfordshire, sunt convinsi ca secretul consta in montarea unor elemente specifice bicicletelor pe o dubita, si nu invers. In acest fel, echipamentul beneficiaza de toate avantajele oferite de puterea pedalelor pentru distributia usoara, pe distante relativ scurte, fara a pierde avantajele date, pe de alta parte, de utilizarea vehiculelor usoare. Aceasta abordare unica de cercetare si dezvoltare a fost lansata recent in cadrul Summitului Oxfort EV.

„Am dorit ca EAVan sa fie cat mai folositor. Nu va usor sa determinam oamenii sa renunte la van-uri, si se urce pe bicicleta eCargo, daca vor crede ca este o experienta neplacuta. Nu este atractiv pentru nimeni sa fie expus traficului. Astfel, am utilizat elemente de caroserie specifice unui van si i-am adaugat sistemul electric de propulsie asistat de pedale“, a declarat Adam Barmby, Technical Director si fondator EAVan. „Am utilizat toate elementele electrice pe care ni le-a permis legislatia in domeniu. Populsia electrica ajuta echipamenul sa accelereze, ulterior simpla pedalare asigura puterea necesara pentru a misca o incarcatura de 120 kg“, a completat acesta.
Conceptul EAVan este construit pe un cadru „Cloud“ modular si flexibil, fiind potrivit pentru o gama extinsa de aplicatii.